THE IRISHMAN 2019 SONUNDA NETFLIX’TE

THE IRISHMAN 2019 SONUNDA NETFLIX’TE


Dev kadro + dev bütçe


Yaklaşık bir senedir haber alamadığımız Martin Scorsese’nin Robert De Niro ve Al Pacino’lu filmi The Irishman, yavaş yavaş tekrar gündemimize gelmeye başladı.

the-irishman-martin-scorsese-2-filmloverss-1

En son 2017’nin sonuna Joe Pesci ve Robert De Niro’lu görsellerini gördüğümüz filmin vizyon tarihi, filmde Joe Gallo karakterini canlandıran Sebastian Maniscalco tarafından açıklandı. Netflix’in aynı Roma’da izlediği yolu takip ederek Ağustos ayında gerçekleşecek Venedik Film Festivali’inde ilk gösterimini yaptıracağı film, daha sonra festival festival gezerek Ekim ayında da streaming devinde genel izleyiciye açılacak.

Charles Brandt‘in I Heard You Paint Houses kitabından uyarlanan The Irishman, John F. Kennedy ve Jimmy Hoffa suikastlerinde parmağı olan azılı mafya üyesi Frank Sheeran’ın hikayesini anlatacak. Al Pacino ve Robert de Niro‘nun yanı sıra Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Ray Romano, Jesse Plemons ve Anna Paquin gibi önemli isimlerin de yer aldığı filmin senaryosu ise Schindler’s List, Gangs of New York ve The Night Of gibi yapımların senaristi olan Steve Zaillian’a ait.

Kulanılan CGI teknolojisiyle şimdiden büyük beklenti yaratan filmin kurgusunu yapan Thelma Schoonmaker, merak edilen bu CGI teknolojisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Raging Bull, Goodfellas, Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Hugo ve The Wolf of Wall Street filmlerinde Martin Scorsese ile birlikte çalışan Thelma Schoonmaker, The Irishman’in Scorsese’nin bugüne kadar ki en pahalı bir projesi olduğunu açıkladı. Oyuncuları gençleştirmek için kullanılan CGI teknolojisinin filmde yoğun bir şekilde yer aldığının altını çizen Schoonmaker, “Filmin ilk yarısında oyuncuları gençleştiriyoruz. Sonra filmin ikinci yarısında oyuncular kendi yaşlarına geri dönüyorlar ve film öyle devam ediyor” açıklamasını yaptı.

150 milyon Dolar’dan fazla bütçesi ve oyuncu kadrosuyla yılın en merak edilen yapımı konumunda olan The Irishman için yıl sonunu belemeye devam edeceğiz.