26. istanbul caz festivali’nin programı belli oldu

26. istanbul caz festivali’nin programı belli oldu


29 haziran - 18 temmuz


İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın el emeği göz nuru festivali İstanbul Caz Festivali29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında 26. kez şehri güzel müzikle doldurmaya geliyor.

26.icf-KV poster

Geçtiğimiz sene 25. yılını Nick Cave & The Bad Seeds’in bir süre daha aklımızdan silemeyeceğimiz konseriyle kutladığımız festivalin bu yılki isimleri arasında saksofoncu, besteci, yapımcı ve grup lideri kimlikleriyle çağdaş cazın efsane isimlerinden Kamasi Washington, ünlü basçı Michael League’in liderliğinde sofistike besteleri çığır açıcı bir emprovizasyon stiliyle birleştiren Snarky Puppy, virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen, müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James, bestelediği, söylediği ve kendi enstrümanlarıyla çalıp kaydettiği şarkıları sayesinde yıldız haline gelen Jacob Collier yer alıyor.

Bitti mi? Bitmedi…

Çağdaş cazın önde gelen piyanistlerinden Bill Charlap, caz piyanonun bir diğer yıldızı ve parlayan isimlerinden Shai Maestro, trompette öncü bir isim Paolo Fresu’nun Lars Danielsson ile ikili projesi Summerwind, caz, blues ve soul melodilerini ustalıkla bir araya getiren Mélanie de Biasio, genç neslin en yaratıcı caz müzisyenlerinden, yapımcı, besteci ve davulcu Makaya McCraven, reggae, soul, afro-beat ve latin ritimleriyle örülü, caz emprovizasyonları ile tanınan genç grup Nubiyan Twist, Azerbaycan folk müziğini cazla harmanlayarak modern bir dil yakalayan piyanist ve besteci Elchin Shirinov ve daha birçok isim bulunuyor.

Festivalin en sevilen etkinliklerinden biri olan Gece Gezmesi, festivali bir kez daha Kadıköy’e taşıyacak. Bu sene ilk defa gerçekleştirilecek Vitrin Turu ile Şişhane’deki üç farklı mekanda cazseverler yerli sahnenin farklı isimlerini sahnede canlı dinleme şansını yakalayacak. Festivalin olmazsa olmazlarından çocuklara yönelik etkinliği Çocukça Bir Gün, bu yıl da minik caz severleri mutlu edecek. İstanbul Caz Festivali’nin klasikleşmiş etkinliklerinden bir tanesi de bu sene geri dönüyor. 2003-2010 seneleri arasında festivalin en sevilen etkinliklerinden biri olan, müzikseverlerin unutamadığı hatıralar biriktirdiği Caz Vapuru, dokuz yıl aradan sonra tekrar müzik dolu boğaz seferine çıkıyor. Festival izleyicilerinin uzun zamandır tekrarını beklediği Caz Vapuru’nun İstanbul Boğazı boyunca yapacağı seferde, Türkiye’den ve yurtdışından çeşitli caz gruplarının konserleri ve caz DJ’lerine ev sahipliği yapacak.

Festival, bu yıl da ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikleri ile dinleyicilere farklı deneyimler sunmaya devam edecek. Festivalin ücretsiz etkinliklerinden “Parklarda Caz” gelenekselleşen mekanı Fenerbahçe Khalkedon ve Fenerbahçe Parkı’nın yanı sıra Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda gerçekleşecek konserler ile de devam edecek. Ayrıca bu sene ilk defa Haliç kıyısında bulunan Halıcıoğlu Parkı’nda düzenlenmesi planlanan “Ah Şu Cazlar Blues’lar”, yerli ve yabancı brass band ve caz topluluklarının performanslarıyla müziğin enerjisini parka taşıyacak.

26. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 13 Nisan Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları, hizmet bedeli eklenmeden İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satışa çıkıyor.