istanbul – new york arası bir müzik yolculuğu

istanbul – new york arası bir müzik yolculuğu


aging young rebel


Müzik hayatına farklı bir kulvarda devam etmek için 2009 yılında rotasını İstanbul’dan New York’a çeviren Atilla Ural’ın yeni projesi Aging Young Rebel ile daha tanışmadıysanız o zaman şu anda doğru yerdesiniz.

LRU7X0I7

New York müzik sahnesinin öncü mekanlarında bir çok önemli isimle çalışma fırsatı yakalayan Ural, son projesi Aging Young Rebel’ı; Denitia, Rocko Walker (ReVv), Zach Para (City of the Sun), Sly (Sly5thAve), Aquiles (Irreveseble Entanglements), Raymon James Mason ve Xavier (Ghostnote) gibi müzisyenleriyle birlikte hayata geçirdi. Bizleri kendi yarattığı ‘funk & amp soul’ kayıtlarını tekrardan kesip biçerek yeni bir boyut kazandırdığı yüksek groove’lu R&B/Neo Soul’a davet eden AYR, Toro Y Moi, Washed Out ve Twin Shadow gibi isimlere aşina olanların beğenerek dinleyeceği ve devamını da takip edeceği bir isim.

Bir Ken Nordine şiirinden esinlenerek başlayan proje, müzik endüstrisinin yüceltilmiş gençliğine karşı bir eleştiriden yola çıkarak sanatçının, olgunlaştıkça gücünü bulan müziğini dinleyiciyle buluşturuyor. Görsel alanda da iletişim aracı olarak kendi yarattığı dünyayı kullanmayı tercih eden AYR, glitch art ve vaporwave art birleşimi görsel estetiğiyle kendisini sadece işitsel alanda değil, görsel bir dünyada da bir sanatçı olarak yeniden yorumluyor.

Aging Young Rebel’in 2019’da yayınladığı ilk şarkı olan Tell Me All Abut Your Love’ın devamı niteliğindeki Fantastic (Do You Baby)’ye, Joseph Doyle yönetmenliğinde bir de video çeken Aging Young Rebel, önümüzdeki günlerde ismini daha sık duyacağımız bir isim olacak.