wong kar-wai yeni filminin çekimlerine başlıyor

wong kar-wai yeni filminin çekimlerine başlıyor


üçleme tamamlanıyor


En son 2013’te vizyona giren The Grandmaster’ın yönetmen koltuğuna oturan Wong Kar-wai, In the Mood for Love ve 2046 ile ruhani bağı olacak yeni filminin hazırlık aşamasının tamamlandığını açıkladı.

ask-zamani

Chungking Express, In the Mood for Love ve 2046 gibi unutulmaz filmleriyle adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran Wong Kar-wai, altı yıllık uzun bir aranın ardından yeni filmi Blossoms’ı duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Hong Kong Film Yazarları Birliği tarafından ödüllendirilen Kar-wai, ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada bir sonraki projesinin Blossoms olacağını ve filmin çekimlerine bu yıl içinde başlanabileceğini açıkladı. Dört yıldır üzerinde çalıştığı senaryonun artık neredeyse tamamlandığını da sözlerine ekleyen usta yönetmen, yeni filmin In the Mood for Love ve 2046 gibi kariyerinin en başarılı yapımlarının ruhani devamı olacağını da açıkladı.

Film için henüz hiçbir oyuncunun isminin kesinleşmediğini açıklayan tecrübeli yönetmen filmde rol alacak oyuncuların Şanghayca bilmesi gerektiğinin altını çizdi. Jin Yucheng’in 2013 yılında yayınlanan romanından uyarlanacak Blossoms, Çin Kültür Devrimi’nin son dönemine denk gelen 60’lı yıllarda başlıyor ve Şanghay’da yaşayan üç kişinin 90’lı yıllara kadar uzanan hikayesini anlatıyor. Yucheng’in romanı iki farklı zaman diliminde Şanghay sakinlerinin gündelik hayatlarına ışık tutarak, şehrin iki farklı yüzünü gözler önüne seriyor.

Aynı zamanda 1963 yılında, 19 yaşındayken Şanghay’dan Hong Kong’a giden ve 90’lı yılların başına kadar da bir daha şehre dönmediğini söyleyen Kar-wai, bu zaman diliminde geçen hikayeyi beyazperdeye taşıyarak bu 30 yıllık süreçte kaçırdığı şeylerin boşluğunu doldurmak istediğini ifade etti.

Her filmini merakla beklediğimiz isimlerden olan Wong Kar-wai, bakalım bizleri bu sefer nasıl üzecek.