clint eastwood’un yeni projesi belli oldu

clint eastwood’un yeni projesi belli oldu


Ballad of Richard Jewell


Hollywood’un yaşayan efsanelerinden Clint Eastwood’un yeni bir film projesi üzerinde çalıştığı açıklandı. 20th Century Fox ve Disney ortak yapımı olacağı konuşulan adı The Ballad of Richard Jewell olacak.

Biyografi türünde olacak The Ballad of Richard Jewell, ABD’de gerçekleşen Olympic Park olayını merkezine alacak ve 1996 yılında yaşanan olayda suçlu olduğu iddia edilen Richard Jewell’ın hikayesini anlatacak. Filmde bir güvenlik görevlisi olarak görev yapan Jewell’ın olayın ardından tepetaklak olan hayatını ve olaydan birkaç ay sonra suçsuz bulunmasını izleyeceğiz. Suçsuz olmasına rağmen yaşadığı olayın etkilerini bir türlü atlatamayan Jewell’ın duygu durumunu ve yaşanan olayın etkilerini anlatacak filmin yönetmen koltuğunda Ezra Edelman yer alıyor.

Şimdilik diyoruz çünkü projenin başına 88 yaşındaki Clint Eastwood’un geçmesinin ardından dengeler her an değişebilir. 2014 yılından itibaren geliştirilmeye çalışılan projenin O.J. Made In America belgeselinin yönetmenliğini yapmış Ezra Edelman’ın ilk uzun metrajlı filmi olması bekleniyordu. Hatta başrolünde Jonah Hill’in yer alacağı açıklanan projeden geçtiğimiz günlerde Hill’in ayrıldığı haberi gelmişti. Bu da bize yönetmenin de değişebileceği yönünde işaretler veriyor.

Jewell’ın avukatı rolünde izleyeceğimiz konuşulan Leonardo DiCaprio ve Meryl Streep gibi isimlerin de durumu şimdilik belirsizliğini koruyor. Eğer bir değişikliğe gidilmezse filmin senarist koltuğunda Hunger Games serisini kaleme almış Billy Ray’in oturması planlanıyor. Şimdilik biraz Filmin prodüksiyon çalımlalarının önümüzdeki yaz aylarında başlanması bekleniyor.