james franco’nun kayıp filmi zerovılle beyaz perdeye geliyor

james franco’nun kayıp filmi zerovılle beyaz perdeye geliyor


james franco ve seth rogen yine bir arada


James Franco’nun 2015 yılında vizyona girmesi planlanan ama dağıtım şirketin iflas etmesi sonucunda bir türlü beyaz perdede kendine yer bulamayan filmi Zeroville, seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

zeroville-filmloverss

Daha önce William Faulkner’ın The Sound and the Fury ve Cormac McCarthy’nin Child of God kitaplarını sinemaya uyarlayan James Franco, 2014’te Steve Erickson’ın 2007 yılında yayımlanan ve çok satan romanı Zeroville’i gözüne kestirmişti. Film çekildikten ve vizyon için sıra beklediği günlerde dağıtım şirketinin batmasıyla boşa çıkan film sonra uzun süre tozlu raflarda sırasını beklemişti. İşte o bekleyiş sona eriyor ve Zeroville, myCinema’nın filmin haklarını satın almasıyla tekrar vizyona geliyor.

Senaryosunu Paul Felten ve Ian Olds ikilisinin yazdığı film, sinema endüstrisinin dönüşüm zamanı olan 60’ların sonunda Los Angeles’a gelen bir aktörün hikayesine odaklanıyor. Sinemaya olan tutkusunu kafasındaki Montgomery Clift ve Elizabeth Taylor dövmesiyle taçlandıran Ike “Vikar” Jerome’un 1969 yılında Hollywood’a taşınmasıyla başlayan hikaye, Vikar’ın yolunun tüm Hollywood partilerinin gurusu olan Viking Man ile tanışmasıyla Vikar’ın Hollywood yolculuğu başka bir yöne doğru ilerlemeye başlar.

Oyuncu kadrosunda James Franco ile beraber  Seth Rogen, Megan Fox, Joey King, Will Ferrell, Dave Franco, Danny McBride ve Jacki Weaver gibi isimlerin yer aldığı filmin vizyon tarihi net olmasa da sonbahar aylarında beyaz perdeye geleceği konuşuluyor.