live action akira filmi bu sefer olacak gibi

live action akira filmi bu sefer olacak gibi


Leonardo DiCaprio ve Warner Bros. el ele


1982 yılında Katsuhiro Otomo tarafından yaratılan ve 1988’de Otomo yönetiminde animeye uyarlanana post apokaliptik cyberpunk hikayesi Akira, uzun zamandır beyaz perdeye aktarılmayı bekleyen yapımlardan biri.

akira-image

Her sene hakkında en az bir yeni gelişme duyduğumuz ama bir türlü büyük adımların atılamadığı proje, bu sefer hayata geçiyor gibi gözüküyor. Kahramanımız Tetsuo’nun bir çocuğa çarpması, ardından oluşan patlama ve olaydan sonra Tetsuo’nun kazandığı insanüstü güçler yüzünden ordunun peşine düşmesi ekseninde gelişen olayların anlatıldığı Akira, on yıldan fazla bir süredir geliştirme aşamasındaydı. Artık o aşamanın sonuna geldiğimizi ise farklı bir noktadan öğreniyoruz.

Kaliforniya Film Komisyonu, 2008’den bu yana geliştirilmekte olan Akira uyarlaması hakkında bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda hikayenin orijinalinin Tokyo’da geçmesine rağmen filmin Kaliforniya’da çekileceği ve aralarında Leonardo DiCaprio’nun da bulunduğu filmin yapımcılarının ve yapım şirketinin bunun için 18 milyon dolarlık bir vergi indirimi aldığını açıkladı. Bu da demek ki uzun zamandır beklediğimiz film için ilk büyük adımlar atılmış gözüküyor.

Bu gelişmenin devamı olarak ise kulislerde konuşulan bir diğer dedikodu ise filmin çekimlerinin 2,5 ay sonra çekimlere başlanacağı yönünde. Henüz ne oyuncu ne bir senaryo haberi duyduğumuz bu iddia pek inandırıcı gelmese de yine de yüzleri güldürmeye yetti. Akira’dan daha sağlıklı ve net haberler alana kadar sizleri Nguyen-Anh Nguyen’in film için çektiği hayali fragmanla baş başa bırakalım.