wes anderson the french dispatch hakkında konuştu

wes anderson the french dispatch hakkında konuştu


Christopher Waltz kadroya dahil oldu


Adım adım sinema dünyasının gündemini meşgul etmeye başlayan yeni Wes Anderson filmi The French Dispatch’in çekimleri son sürat devam ediyor. Yoğun programında ufak bir boşluk yaratan Anderson, filmle ilgili birkaç detayı açıkladı.

140213-hines-wes-anderson-tease_sexggx

Anderson; Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Bill Murray, Frances McDormand, Benicio del Toro, Timothée Chalamet, Kate Winslet, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe ve Lea Seydoux’nun yer aldığı devasa bir kadroya sahip The French Dispatch‘e Rupert FriendAlex Lawther ve iki Oscar ödüllü Christopher Waltz’un dahil olduğunu açıkladı.

Filmde Bill Murray’nin kısmıyla ilgili de konuşan Anderson, “Onun çekimleri sadece iki gün sürdü ama o bir hafta buralarda kaldı, çünkü Fransa’dayız, neden olmasın?” yorumunu yaptı. Filmin konusu hakkında da daha detaylı bir açıklama yapan Anderson, “Film, Paris’teki görev yapan ABD’li bir gazetecinin yazmak istediği haberlere izin verilmemesi üzerine yaşadıklarını anlatacak. Ama film basın özgürlüğü hakkında olmayacak. Böyle bir konu işlerken bundan uzak durmanın zor olduğunu biliyorum, yüzde yüz bu konuya dokunmuyoruz diyemem ama filmin merkezinde böyle bir hikaye yok diyebilirim.” dedi.”

Son olarak filmin vizyon tarihine de değinen tecrübeli yönetmen, küçük bir ihtimalle filmin 2019 sonuna yetişebileceğini ama özellikle bunun için uğraşmadıklarının da altını çizdi.