yussef dayes 30 nisan’da salon’da

yussef dayes 30 nisan’da salon’da


Yılın kaçırılmayacak konserlerinden


Son dönemde caza yepyeni bir bakış açısı ve katmerli bir zenginlik kazandıran modern Londra caz sahnesinin davul başında hiperaktif ve stil sahibi olduğu kadar yetenekli ismi, davulcu ve yapımcı Yussef Dayes 30 Nisan’da Salon’a misafir oluyor.

yussef-dayes

Yussef Dayes; Nubya Garcia, Kamaal Williams, Mansur Brown, Yazmin Lacey ve Moses Boyd gibi isimlerle son yıllarda üretkenliğin kitabını baştan yazarken türe yepyeni bir bakış açısı kazandıran günümüz Londra caz sahnesinin temel taşlarından biri. Bir nevi modern cazın rönesansı olarak tanımlanan bu harekette yer alan Dayes, özellikle 70’lerde New York’ta bas gitaristlik yapan babasının eve getirdiği yüzlerce caz plağı sayesinde kendi kendini eğitti. 10 yaşında Miles Davis’in efsanevi davulcusu Billy Cobham himayesinde aldığı dersler ise onun için asıl başlangıç noktasıydı. 70’lerin caz-funk’ı, elektronik müzik, hip hop, grime, jungle, etnik müzik ve house gibi farklı müzik türleriyle sıkı fıkı oldu.Bu durum, farkını ilk dinleyişte hissettiren virtüöz müzisyenliğine de yansıdı.

Birçok mecra tarafından cazın son 10 yılına damga vurduğu yinelenen, Jazz FM tarafından ‘En İyi Cıkış Yapan Sanatçı’ ödülüyle taçlandırılmalarına vesile olan Yussef Kamaal albümü ‘Black Focus’a kader ortaklarından Kamaal Williams’la hayat verdi. Kraliyet Akademisi çıkışlı gitarist Mansur Brown ve Su Ra Arkestra patentli klavyeci Charlie Stacey ile çalıştı. Alfa Mist, Mansur Brown ve Rocco Palladino’yla kaydettiği, müzik tarihinin mabedlerinden Abbey Road’daki performansıyla ağızları açık bırakan şarkı ‘Love Is The Message’la dinleyiciler ve müzik mecralarınca ayakta alkışlandı. BBC Radio 1’ın ünlü DJ’i Benji B ve günümüzün ikonik moda tasarımcısı Virgil Abloh’la gerçekleştirdiği işbirliği sonucu, Louis Vuitton’un Paris Moda Haftası’ndaki şovunun müziklerini hazırladı.

Davulu bir kendini ifade ediş ve iletişim biçimi olarak gören, The Independent tarafından “Yussef Dayes ritimin ta kendisidir” cümlesiyle tanımlanan, yeni Londra caz sahnesinin virtüöz davulcusuyla akıllara zarar güzellikte bir gece. Yılın kaçırılmayacak konserlerinden olacak gecenin biletleri 12 Nisan’da satışa çıkacak.