ELEPHANT

ELEPHANT


Bedroom pop'u literatüre sokabilecekler miydi?


Bu dream pop’u kim bulduysa allah ondan razı olsun lan. Romantik hisset, kafanı dinlemek istiyor ol hiç fark etmez; nabza göre şerbet veren nadir müzik türlerinden biri oldu bu meret.

E tabii hal böyle olunca, dream pop’ın yükselişine de dur diyemiyoruz. Beach House ve peşinden çıkan bir sürü grup, türün sınırları içerisinde yeni bir şeyler denemeye çalışıyor. Ne de iyi yapıyor.

(Tabii ki) Londralı Elephant da, dream pop’un ekmeğini yemek üzere yola çıkan Amelia Rivas ve Christian Pinchbeck’ten oluşuyor. Şarkı yazımının sadece geceyarısı vaktinde, yatak odasının konforu ve güveni altında mümkün olabileceğine inanan grubun şimdilik sadece iki şarkıdan oluşan bir EP pakedi var. Ambalaja ismini veren Skyscraper başlıklı şarkı ise, emin olun Julian Plenti’nin Skyscraper’ından bile daha güzel.

“Ben aşığım galiba, lan kesin aşık olmalıyım, aşk ne güzel bir şey, keşke uçabilsem, başka galaksilerde neler oluyor acaba” gibi dreamy düşüncelere otobüs kaldıran şarkı; başucu şarkınız olacak demedi demeyin.