FOR YEARS

FOR YEARS


Airhead


Soundcloud’a gönül vermiş bir takım marjinal kesimin gözdesi, biriciği, kıymetlisi, değerlisi Airhead’in ilk albümü For Years, dinleyicilerine  “Ya yakında roket gibi patlarsa? Lisenin popüler çocuğu olursa?” endişesi yaratacak kadar iyi.

James Blake’in gitaristi, kankitosu, sevgilisinden ayrıldığında omzunda ağladığı erkek Rob Andrews, “Şarkıları nerenizden uyduruyorsunuz?” sorusunu: “Bilmem ki öyle içimden geliyor yazıyorum. İçim temiz” diyerek nazikçe cevaplıyor.

10 parçadan oluşan albümün tüm parçaları, elektronik davul ve ambient bass altyapılarında bir bütünlük oluştursa da, her birinin ayrı bir tadı, ayrı bir organik hissiyatı var. Adnan Oktar’ın müritlerini düşünün. Aynı estetik cerrahın elinden geçse bile; sarışını ayrı esmeri ayrı, large bedeni ayrı x-large’ı ayrı güzellikte, inanç altyapısında birleşmiş ablalar var ya inşallah? İşte onlar gibiler.

Albümün ilk parçası Wait, geceleri gitarıyla yattığını düşündüğümüz sanatçının, yastığa sıfır yazdığı şarkıyı mis gibi falsettolar ve elektronik davul aranjmanlarıyla allayıp pullamasıyla kopup gidiyor… Açılış şarkısı böyle olunca insanın beklentileri de ister istemez gökdelen oluyor.

Milkola Bottle ve Pyramid Lake, dubstep severlerin biraraya gelip halay çekeceği, loop’a alıp 2 günde eskiteceği güzide parçalar. Sadece ve sadece 0.89 TL + 0.89TL = 1.78 TL değerindeki, evet yanlış duymadınız 1.78 TL’lik  bu müthiş fırsatı sakın kaçırmayın.

Autumn; yani albümün esmeri, en favori parçalardan… Adından da anlaşılacağı üzere Sole Mare’de yarım ekmek ve ayranla eşlik edemeyeceğiniz şarkıyı sindirmek için 3 ay geçmesini ve havanın “Ceket alsam çok sıcak, ince giyersem kesin hasta olurum” moduna gireceği günleri bekleyin.

Knives’ı başta hiç takmayacaksınız ama o, üç vakte kadar yavaş yavaş, sinsi sinsi size kendini sevdirecek.

Azure Race ise müzik otoritelerince göklere çıkarılmasa da, önümüzdeki sene Buddha Bar, Café Del Mar veya Monte Carlo albümlerinde yer alabilir, White Mill’de “drink’lerinizi” yudumlarken kulağınızda orta çaplı bir depresif tahribata yol açabilir, bizden söylemesi.

Kısacası Airhead, James Blake’in gölgesinde kalmayacak, aksine ondan güç alacak ve ileride boynuz kulağı geçecek gibi. İzleyelim ve görelim.