STARS DANCE

STARS DANCE


Selena Gomez


“Selena, Selena, Selena” diye el ele tutuşarak Arda Turan’ın yavuklusu olarak hayatımızda az da olsa yer eden Sinem Kobal’ı çağırdıkları dizideki küçük kızları hatırladınız mı? Çocukların psikolojisini belleyen o dizinin yazarlarının ne kullanarak o senaryoyu yazdığını merak edenlerden misiniz? Aradığınız tüm soruların cevapları işte bu albümde gizli.

Kendisi hakkında Google motorlarında arama yaptığımızda ilk karşımıza çıkan başlığın “Selena Gomez Hala Bakire Mi?” olduğunu biliyor muydunuz? Normal bir insansanız nereden bileceksiniz, bizim ki de laf…

Neyse bu ergenden hallice Selena Gomez’in bir şarkıyı bile kendisinin yazmadığı, bir şarkıda bile herhangi bir enstrüman çalmadığı ilk albümü çıktı. Ulan çorbada tuzum olsun diye bir rap yaz, bir üçgen çal, bir şey çal arkadaş değil mi? Değil işte, lanet olsun ki değil.

Selena Gomez’in Hollywood Records, yani; bizim buraların Topkapı Müzik’le eşdeğeri olan plak şirketinden çıkarttığı ilk ama son olmayacak Stars Dance, piyasaya çıktı. Hem de 21. doğum gününe denk gelen 22 Temmuz günü çıktı ve “Hay çıkmaz olaydı uğursuz” dedirtti.

21 yaşındaki ufaklık-star, birçok farklı isimden şarkı sözleri alarak uzun bir süredir stüdyodan stüdyoya vasıta vasıta koşturuyordu. Bu vesileyle de albümünün kaydıyla ilgilendiğini düşünerek kafasını dağıtıyordu. Kafa dağıtmak önemli.

Tüm parçalardaki alt yapı işlerinden sorumlu A-Takımı’na çok şey borçlu. Hatta her şeyi borçlu. O adamlar, Selena’nın sesinin cırtlaklığını saklamak için Pro Tools’un bahçesinde çadır kurup uyumuş, evine, çoluğuna çocuğuna kavuşamamış adamlar. O adamlar güzel adamlar.

Stars Dance adı albüm aynı zamanda Selena’nın vasat ötesi grubu Selena Gomez & the Scene adlı pop grubudan ayrı olarak da yaptığı ilk işi. Bunu bilmek lazım, çok önemli bir bilgi çünkü.

Pop camiasının yeni star adaylarından olarak gösterilen Selena, tüm albüm boyunca 1256 kere Baby, 976 kere Dream, 777 kere Hearbeat, “469 kere Night, 99 kere Rampapapamba, 44 kere All Night Long diyerek ulaşılması güç bir rekora imza atıyor. Edebiyatta at koşturuyor.

Albümde yer alan “Come and Get It” adlı parçasıyla Lig TV For Kids Top 10 listelerine ucundan girecektir diye düşündüğümüz şarkıcı adayının buradaki avantajı etnik vokal desteği. Bunun dışında albümün en iyi parçası açık ara Undercover. B.E.A.T. ve Love Will Remember eh, koca bir yıl boyunca Collezione ve LC Waikiki mağazalarını işgal edeceği de kesin olan Slow Down da belki çok sarhoş dinlenebilir. Gerçi; dökülmekte olan albümde kendini gösteren parçalardan biri olsa ne olur, olmasa ne olur.

Kısacası veletliğinden beri Disney desteğiyle goygoylanan Küçük Selena artık palazlanıyor. Bazılarına göre büyük gelecek vadediyor olsa da, ablalarının seviyesine gelmesi için önünde uzun bir yol değil, otoban var. Şu an bir hayli zorlama star görütüsünde olan, pek yeteneği de olmayan Gomez’in yemesi gereken öylesine çok fırın ekmeği var ki; yakında “Emrah Maden” benim diye çıkagelse şaşırmayız.

Bizce bu abla meze olsun. Ha nasıl olsun diyeceksiniz? Eski sevgilisi bir diğer ziyan arkadaşımız Justin Bieber’ın rakı masasına meze olsun. Öyle. O da meslek sonuçta.