THE A&R


Annie


Çocukken eline saç fırçası alıp, annesinin topuklu ayakkabısını ve korkunç tezatlıktaki makyaj malzemelerini deneysel olarak kullandığını düşündürten Annie, büyüdüğünde saç fırçası yerine gerçek mikrofonu kapmış ama hala o zamanki çocuk ruhuyla makyaj yapıyor, şarkı söylüyor…

Norveçli sanat güneşi, sahte sarışın Annie, yeni EP’si The A&R ile yeniden electro pop goygoycularının karşısında. Rengarenk haliyle başımızı döndüren, epilepsi krizini tetikleyen video’larıyla beyin yoran, her an bir yerden Haribo’nun ayıcıkları düet için fırlayacak diye korktuğumuz şarkılarıyla, kuzeyin medarı iftiharı olma yolunda ilerliyor. oyuncu değişikliği yapmadan kazanan kadroyu koruyan sarının 5 şarkıdan oluşan EP’sinde tanıdık sound’lar dikkat çekiyor.

Sakin sesiyle söylediği Hold On, bir yandan elimizde kahveyle camdan baktırıyor bir yandan da hareketli beat’leriyle elimizi kolumuzu zor zapt etmemize sebep oluyor, kahve-disco diye kodlayabiliriz bu şarkının janrını. Anniemal’la tırmanmaya başladığı şöhret basamaklarını Chewing Gum ve Heartbeat ile taçlandıran Annie, tanışılan gün sevgili olunan bir albüm yapmıştı. Eski albümü Anniemal’da Richard X ve Hannah Robinson ile çalışan Annie, kankalarla bir araya gelmenin paha biçilemez olduğunu düşünmüş olacak ki, The A&R’da da onlarla beraber mesaiye devam ediyor.

 

 

Albümün ikinci single’ı Back Together ile robotik aerobik yapan itici orta yaş kadınlara benzeyen hareketleri, kırmızıdan hallice göz makyajı ve gözümüze sokup durduğu koyu pembe ojeli tırnaklarıyla Flash TV & MTV tarzında bir video’ya imza atmış Annie. Hayatıyla ilgili bizi hiç alakadar etmeyen bilgilerin de yer aldığı video’dan sonra, görüntü yönetmeni kör olmuş diye duyduk ama ne kadar doğrudur bilemiyoruz.

 

 

The A&R’ın açık ara en iyi parçası Invisible. Uzatmalı prodüktörü Richard X’in yeniden rol çaldığı parçada, eğlencelik-kopmalık elektronik seslerden çok daha klasik aranjmanlar duymak mümkün. Annie’nin hoppidi hoppidi zıplatan parçalarının yanında, bu parça electro pop’tan biraz daha uzaklaşmış, ballad’a göz kırpmış ve çok daha güzel olmuş.

 

 

Kafası karışmış kızlarımızın “Girls Night Out” yani “”Kızlar Kızlar Gelem Mi?” yaptıkları gecelerde hoplaya zıplaya dans edecekleri şarkı ise Mixed Emotions. Dağınıkspor’da ilk 11’de oynayan şarkı, istediğini bilmeyen ama mutlaka isteyen hanım kızlarımıza deva olmaya gelmiş.

 

 

Karate Kid’in Ralph Macchio’suna hallendiği parçası Ralph Macchio’da ise, beyaz atlı prens kaygısına düşmüş Sex And The City kızı imajı veren Norveçli insana “Bir karar ver lan, ne istiyorsun Annie?” dedirtiyor.

Bubblegum Pop olarak janrının etrafını seneler önce kalın çizgilerle çizen Annie aynı hamamda aynı tas kullananlardan. Alkollü de vasat, alkolsüz de ayrı vasat bir EP. Berlin sarıya pek yaramamış diyor, Annie’ye UEFA Kupası’nda başarılar diliyoruz.