İYİ NİYETLİ BİR GÜN

İYİ NİYETLİ BİR GÜN


Gece


Indie’nin kendine bir türlü az popoluk yer bulamadığı müzik piyasamızda Gece, kendini pop müziğe teslim etmediği üçüncü stüdyo albümü İyi Niyetli Bir Gün’ü yayınladı.

Müzik piyasamızın bağımsız diye öve öve bitiremediği grupların kütüklerine bir bakın. Hepsinin geçmişinde bir Ankara veya bir İstanbul göreceksiniz. Gece, Ankara’da pişiyor, İstanbul’da dinlenmeye bırakılıyor. Ortaya iki şehrin kendine has özelliklerini taşıyan bir grup çıkıyor. Bu çeşitliliğin en güzel yanı ise herkesin sevdiği, özlediği bir şeyler bulabilmesi Gece’nin şarkılarında.

Bu ülkede kendi şarkılarını başına buyruk yayınlamak ve bundan para kazanmak isteyen gruplar her daim kendinden ödün vermek zorunda kalıyor. Ya şarkılarından ödün veriyor ya da grup arkadaşlarından ödün veriyor. Rock ile yola çıkan gruplarımız ikinci albümde karşımıza pop müziğin kollarında çıkıyor. Bu durumda dinleyici olarak bize sadece giden geminin ardından beyaz mendil sallamak kalıyor. Kaderinde pop müziğe dönmek olduğunu avazı çıktığı kadar inkar eden Gece, üçüncü albümüyle bize umut veriyor. Piyasa koşullarını tamamen göz ardı edemeseler de, Gece kendi diyeceklerinden henüz ödün vermedi.

İkinci albümünü 2011’de yayınlayan Gece, bu üç yıllık arada hiçbir şey yapmadı sananlar maalesef yanılıyor. “İşleyen demir pas tutmaz.” atasözüne ihtiyacı olan özeni gösteren Gece, 2012’de İyi Niyetli Bir Gün’e girişmeden önce Nilüfer’in tüm rock piyasasını kolundan tutup dahil olduğu düet albümüne konuk oldu.

Bu üç yıllık ara boyunca toplumsal olarak maruz kaldığımız bütün kötü olayların müziklerine karamsarlık değil, umut olarak yansımasını isteyen Gece amacına ulaşıyor. En yüksek ritmiyle başlayan İyi Niyetli Bir Gün, önce size ihtiyacınız olan enerjiyi veriyor. Enstrüman soloların abartılmadığı, şarkı sözlerinin “Aman zaten karanlıkta kim görecek?” mantığına kurban gitmediği şarkılarıyla İyi Niyetli Bir Gün, hem güne hem de müzik piyasamıza olan inancınızı tazeleyecek bir albüm.

Albüm çıkış parçası Biri Var, yavaş yavaş yükselen havasıyla albümün marşı olmaya oldukça yakın bir şarkı. Eşlik edilebilesi en yüksek şarkılardan biri olan Biri Var, size şarkının sonunda “Kim var?” sorusunu sorduracaktır, hazırlıklı olun.

Üçüncü albümü ile olgunluk dönemini yaşayan Gece’den daha çok şarkı bekliyoruz, daha çok konser bekliyoruz ve bağımsız müziğe inancımızı bol bol tazelemesini bekliyoruz.