İNCİR REÇELİ 2 OST

İNCİR REÇELİ 2 OST


Halil Sezai


Müjdeler olsun! İç karanlığının ve Halil Sezai’nin söyleyemediği r’lerin dile geldiği İncir Reçeli 2 OST yayınladı.

Sinema tarihimiz çok acılı dönemlerden geçti. ‘Kızlar kızlar gelem mi? Yanağınızdan öpem mi?’ gibi bir soru sormaktan geri durmayan dünyanın en düz istekli adamı Mahsun Kırmızıgül, ülkemizin hassas konularına yönetmen olarak parmak bastı. Komedi kavramını kalbinden ciğer şişiyle yaralayan Şahan Gökbakar, Türkiye’nin en çok izlenen filmini çekti. Mendil virali tadında filmleriyle insanları hüzünlerden hüzünlere gark ettiren Çağan Irmak gerçeğini unutmayalım. Hal böyle olunca sinemamızdan beklentimiz ayak bileği seviyesini bir türlü geçemiyor. Gişe filmlerimizden hemen hemen hepsi gözlerimizin kanamasına sebep oluyor. Bu gidişatın en olgun meyvelerinden biri de İncir Reçeli Efsanesi…

‘İsyan!’ kavramını hayatımıza sokan İncir Reçeli’nin devam filmi İncir Reçeli 2 a.k.a. İncir Reçeli: The Ultimate Alkolik Halil Sezai sonunda vizyona girdi. Başrolünde Halil Sezai’nin olduğu İncir Reçeli serisinin ilk filminde esas adamımız berduş olarak devam ettirdiği hayatında bir kadına aşık olur. O kadın ilaç almayı reddeden bir AIDS hastasıdır. Tıbbi kesimlerin gerçeği yansıtmadığını, HIV virüsü taşıyan insanların hayat kalitelerini ilaçlar sayesinde yükseltebileceği durumunun göz ardı edildiğini söylediği filmde, maalesef esas kızımız hayatını kaybeder. Berduş olarak başladığı filmi berduş olarak bitiren esas adamın, daha ne kadar berduş olabileceğini İncir Reçeli 2 gözler önüne seriyor.

Tamı tamına 68 dakika süren iç bayıcı şölen Halil Sezai’nin bizzat seslendirdiği üç yeni şarkısıyla başlıyor. Birincisi Kafası Kendinden Bile Güzel. Albümün ilk şarkısı, Halil Sezai’nin r harfiyle olan imtihanı göz önüne seriyor. ‘Var’ demek yerine ‘Vaağğr’ demeyi tercih eden bir müzisyen için hazırlayın kendinizi.

Galata ile devam ediyor albüm. İlçelere gereğinden fazla anlam yükleyenler köşesine konuk olan Halil Sezai, alkolü yedi farklı şekilde ifade etmeyi tercih ediyor. Kah ‘mey’ diyor, kah ‘zatı şahane’ diyor ama etanol demiyor. 4 dakika 24 saniyelik şarkının sonunda üstünüze fil oturmuş gibi hissedeceksiniz, garanti ediyoruz.

Cover’ı da eksik kalmayan albüm Halil Sezai’nin Beyaz Giyme performansı ile devam ediyor. Kulaklıkla ruh emici deneyimi yaşamak isteyenleri fazlasıyla tatmin edecek olan şarkı, İncir Reçeli 2’nin karanlık havasına cuk diye oturuyor.

Albüm sonunda üzerinize oturan filin etkisini azaltmak için sizi en yakın çıplak ayakla basmalık toprağa alalım ve İncir Reçeli sayfasını kapatalım.