TOUGH LOVE

TOUGH LOVE


Jessie Ware


Adele, Sade ve SBTRKT’ın homojen karışımını andıran Jessica Lois a.k.a. Jessie Ware, 2012 yılındaki şimşekler çaktıran ilk stüdyo albümü ‘Devotion’dan sonra ‘Tough Love’ ile huzurlarınızda. R&B ve soul’u güzelce harmanladığı ilk albümünden sonra işin içine biraz da pop katan Jessie Ware, Ağustos ayında çocukluk aşkıyla nikah masasına oturduktan hemen sonra ironinin sınırlarını zorlayarak albümü için ‘Tough Love’ ismini uygun görmüş.

Renk skalasında pembeye denk geldiğine inanılan aşkın gri tarafına odaklanan Jessie Ware, müzik piyasasının geneline yayılan yapmacık romantik şarkı sözlerini kapı dışarı ederek aşkı bir Yeni Dalga filmiymiş gibi ele alıyor. Albümün geneline yayılan gerçekçilik haleti ruhiyesi, aşkın iniş çıkışlarını hızlı ve yavaş tempo arasında hızlı geçiş yaptığı şarkılarla taçlandırılıyor.

Devonte Hynes, Miguel, The XX’ten Romy Madley-Croft ve Benny Blanco gibi isimlerin desteğini 3+1 yıllık mukaveleyle alan Jessie Ware’in, albüme ismini veren şarkısı ‘Tough Love’ın birçok dizide ayrılık sahnelerinin arka planını süsleyeceğine, kalp kırıklıklarına 404 uhu olacağına eminiz. Temposunun sıradanlığı yüzünden, biz şarkıyı uyku öncesi listemize ekleyip geçiyoruz.

Sözlerinde The xx’in ablası Romy Madley-Scott’ın da parmağının bulunduğu, albümün beş yıldızı hak eden şarkısı ‘Share It All’ kulağa, The XX ve Jessie Ware’in çıkış albümlerinin birbirlerine misafirliğe gitmesinin ürünü gibi geliyor. Jessie Ware, şarkıda dumanlı sesiyle Beethoven’ın ruhunu şad ederek müzikte romantizm akımını tekrar başlatıyor.

Albümün temposu en yüksek şarkılarından ‘Cruel’ ve ‘You & I (Forever)’, genel tempoyla uyumsuzlukları ve pop kaygısıyla, Jessie Ware’in kendisine pek de yakışmayan pop janrında ispat etme çabasından öteye gidemiyor.

 

‘The Way We Are’, ilhamını Barbra Streisand ve Robert Redford’un, kadınlara “Your girl is lovely, Hubbell” repliğini armağan eden ‘73 yapımı filmi ‘The Way We Were’den mi alıyor bilemiyoruz; ancak klasik kategorisinde kendisine katılacağına eminiz.

 

BenZel’in prodüktörlüğünü üstlendiği ‘Champagne Kisses’ buram buram klişe şarkı sözü kokarken, azılı R&B’ci Miguel’in elinin değdiği ‘Kind Of…Sometimes…Maybe’, eski sevgilinize pişman olacağınız bir mesaj atmadan hemen önce dinleyeceğiniz türden bir şarkı.

 

 

 

‘Sweetest Song’, insanı alıp synth’in ve yalnızca synth’in hüküm sürdüğü bir ülkeye götürüyor. “Sade, R&B söylese nasıl olurdu?”nun cevabı mahiyetindeki şarkı, bizi Jessie Ware’in sesinin yumuşatıcıya batırılmış haliyle tanıştırıyor.

 

 

Çıkış albümüyle kıyas edildiğinde hafif bir hayal kırıklığına sebep olan ve zaman zaman mahalle baskısıyla reklamsal pop’a kayan Tough Love’ın, Jessie Ware’e özüne dönmesini fısıldayan bir ders olmasını umuyoruz.