PANDA BEAR MEETS THE GRIM REAPER

PANDA BEAR MEETS THE GRIM REAPER


Panda Bear


Noah Benjamin Lennox, isminin verdiği güce dayanarak ve Nuh’un Gemisi’ne gönderme yaparak müzik sahnesinde tek tabanca değil çifter çifter arzı endam ediyor. Deneysellik sularında boy veren alt benliği Panda Bear ve kurucu üyesi olduğu Animal Collective grubu ile Noah Benji Lennox, pop’un psychedelic tarafına ara paslar atıyor ambient’i freak folk ile verkaç halinde görüntülüyor.

Önceki hayatında Japon olan Lennox, ergenliğini okul tuvaletinden matematik defterine kadar her yere panda çizimleri yaparak geçiriyor. Lennox’ın sonunda bu işin bir adını koymaya karar vermesiyle doğan Panda Bear, 1990’ların sonundan bugüne nesli tükenme derdi olmadan geliyor. ‘Panda Bear Meets the Grim Reaper’ isimli 4. stüdyo albümü ile huzurlarınıza gelen Lennox’ın albüm isminde bir alt metin olmadığını umuyoruz; zira pek saygıdeğer pandanın ölüm meleğiyle öbür dünyaya göçmesini hiç istemeyiz.

 

 

Animal Collective’in Avrupa Turnesi esnasında önce Lizbon’a aşık olan sonra Lizbon’da aşık olan Panda Bear, memleketi Amerika’yı bırakıp kaçıyor, halihazırda evli ve çocuklu olarak Lizbon’da ikamet ediyor. Her şeyin ağır çekimde aktığı Lizbon’da kendini iyi hissettiğini ve Avrupa’nın kendine ilaç gibi geldiğini söyleyen Lennox, şarkıları üstünde uzun uzadıya çalışmayı sevmiyor, anın ilhamıyla ortaya çıkan şarkıları tercih ediyor.

Sakinden gergine geçişleriyle, 0-100 km’ye 4.5 saniyede çıkan Maserati’ye makas atan albüm, gerilim filmlerinden gelecek tekliflere göz kırpıyor. Lennox’ın 23 Ekim’de ‘Panda Bear Meets the Grim Reaper’ mixtape’inden yayınladığı single ve aynı zamanda albümün insanı hipnotize eden şarkısı Mr. Noah, kendini tekrar eden melodisiyle insanı sıkmıyor, tam tersine tekrar tekrar ağına düşürüyor. Köpek havlamalarıyla başlayan, Noah Lennox’ın mutlu vokalleriyle son bulan şarkı tüm gün ağzınıza dolanıyor, beyninizi rehin alıyor.

 

 

Son senelerde chillwave ulusunun kral ilan ettiği Noah Lennox, yeni albümün en serotonin salgılatan şarkısı Croosswords ile kare bulmacada “Yukarıdan aşağı dokuz kelime” diyor ve doğru cevap ‘fevkalade’ oluyor. Renk skalasında pembeye denk gelen vokali ve çoklu enstrümanlı halleri ile şarkı kış aylarında düşen morallerde terapi etkisi yaratıyor.

 

 

Come To Your Senses’te avant-techno’nun kitabını yazan Panda Bear, çok katmanlı şarkının sert kısımlarını bol ekolu ve tatlı vokaliyle yumuşatıyor. Sonuna doğru NASA’nın taze Soundcloud sayfasına bağlayan şarkı, albümün ilk üçündeki yerini bileğinin hakkıyla alıyor.

 

 

Resmi yayın tarihi 13 Ocak 2015 olan ve Sonic Boom’un prodüktörlük desteğini alan Panda Bear Meets the Grim Reaper, Noah Lennox’ın önceki albümlerinin de ikamet ettiği kalbimizin VIP köşesine katılıyor. Astral seyahati andıran albüm bitince jet lag oluyor, hayatınıza devam etme konusunda adaptasyon sorunu yaşıyoruz.