RAPTURE

RAPTURE


Tropics


Çocukluk yaşlarından itibaren müzikle içli dışlı bir yaşam süren Chris Ward, bilinen sahne adıyla Tropics, on parmağında on beş marifetle tanınan, sessiz sakin imajının altında on kaplan gücünde yaratıcılık barındıran yetenekli bir genç müzisyen. Piyano, gitar ve davul çalabilen Tropics, bir kutu sakinleştirici içmişsiniz etkisi yaratan sound’uyla hem huzur aşılıyor hem de kendinizle baş başa kaldığınız gece serzenişlerinizin en büyük destekçisi olmaya adaylığını koyuyor.

2011 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü Parodia Flare ile synth pop/chillwave dinleyicilerine kucak açan Tropics, kırılgan sesi ve kaliteli düzenlemeleriyle yola çıkmıştı. Piyano ve şarkı sözlerinin müziğinin ilham perileri olduğunu söyleyen Tropics, başka sanatçılarla çalışmayı ve onların şarkılarına harika remix’ler yapmayı da ihmal etmiyordu.

Bir ara yolu Türkiye’ye de düşen Tropics, iki yıllık aradaki yeni tecrübelerinin ardından Rapture’a doldurduğu yeni şarkılarıyla bizlere karakterinin aynasından yansımalar sunuyor.

21 Ekim’de Tropics’in Soundcloud hesabından yayınlanan albümün açılış şarkısı Blame, acı dolu bir ayrılığın anatomisi olarak içimizi sızlatmayı başarıyor. Yumuşak sesiyle ayrılığın bütün suçunu üstüne alan alçakgönüllü müzisyen, sevgilisinden yeni ayrılmış veya taze terk edilmiş bünyelerde Emre Aydın dinlemiş etkisi yaratabilir.

Albümün ikinci parçası Hunger’ın melodisi, Blame’e çok benziyor. Bir bütünün yarısıymış gibi dinleyebileceğiniz Hunger, tıpkı Kwiat gibi benzer yumuşak sound’u ve depresyona çeyrek kalan şarkı sözleriyle albümün geneline paralellik gösteriyor.

Torrents of Spring, diğer Rapture şarkılarına göre daha farklı bir sound denemesine girişiyor. Hiptonize edici ve kendini tekrar eden şarkı sözleriyle ve Tropics’in tize çıkan sesiyle şarkıdan etkilenmemek elinizde değil. Albümün kısmen hızlı ritimli parçası Home & Consonance ise, Tropics’in karmaşık iç dünyasının ve kararsızlıkla yoğrulmuş haleti ruhiyesinin uzantısı bir şarkı.

Enstrümantal ve kısa boylu süresiyle Perfume Kinship kendisini Gloria’ya bağlayan bir intro görevi görüyor. Tropics’in yine yeni uyanmışçasına sesiyle seslendirdiği Gloria, belli bir çizgi ve tempoda ilerleyen albümün en dikkat çekici şarkılarından birisi.

Albüme ismini veren parça Rapture, Tropics’in nihayet sesini kısmadan söylediği yegane şarkılarından. Pürüzsüz ve yumuşak sesiyle kulakların pasını silen Rapture, piyano melodilerinin romantizme yelken açmasıyla zirve yapıyor.

Tekdüzeliğe yenik düşen albümün “Eski sevgiliye ağıtlar” temalı şarkıları her ne kadar kendi başlarına başarılı olsalar da, peş peşe dinlendiğinde akıcılığını yitiriyor. Yine de sinirlerinizi papatya çayı içmiş gibi yatıştıran sound’u sayesinde sakin akşamların eşlikçisi olabilecek bir albüm yapmış Tropics.