IF YOU’RE READING THIS IT’S TOO LATE

IF YOU’RE READING THIS IT’S TOO LATE


Drake


Madonna, Prince ve Cher gibi müzik sahnesinin tek isimli sanatçılarından Drake a.k.a. Aubrey Drake Graham, tek isim kullanmanın ağırlığının altından hakkıyla kalkanlardan. Şöhret yoluna giden ilk kapıyı Degrassi: The Next Generation isimli dizideki Jimmy Brooks rolüyle açan Drake, Kutsi’nin aksine oyunculuktan müzisyenliğe atladı. Mütenevvi mixtape’lerden sonra 2009 yılında Lil Wayne’in CEO’su olduğu Young Money Entertainment plak şirketiyle nikah masasına oturan şarkıcı, ilk stüdyo albümü Thank Me Later’ı 2010’da yayınladı.

Drake’in stüdyo albüm isimleri sıralanınca, sanki arası yavaş yavaş arası bozulan bir çiftin intiharla biten ilişkisi anlatılıyor. Thank Me Later’da Drake’in sevgilisi “Ben sana söylemiştim…” kavgası çıkarıyor. Dıdırcı sevgiliye dayanamayan Drake, Take Care albümünde “Behlül kaçar” diyerek sevgilisinden ayrılıyor. Nothing Was the Same Again’de Drake’in geride bıraktığı kalbi kırık kızcağız, onsuz hayatına devam edemeyeceğine karar veriyor ve intihar notu olarak If You’re Reading This It’s Too Late’i bırakarak sizlere ömür oluyor.

Beyoncé’yi feyzalarak 17 şarkılık If You’re Reading This It’s Too Late’i gece yarısı sessiz sedasız yayınlayan Drake, albümde kah varoluş krizine, kah “Hayat çok zor…” kafasına giriyor ve pek tabii meslektaşı olan eski kız arkadaşlarına hicivli göndermeler yapmayı ihmal etmiyor. Dördüncü stüdyo albümünün geçtiğimiz Temmuz ayında ismi duyurulan Views from the 6′ olması beklenirken If You’re Reading This It’s Too Late ile çıkagelen Drake, bunun bir albüm değil mixtape olduğunu söylüyor.

Egosuyla dağları devirebilecek potansiyele sahip ve kadınları metalaştırma konusunda doktora yapmış gibi görünen Drake, You & the 6 şarkısında hassas tarafını gösteriyor ve onu yalnız başına yetiştiren annesine sevgi dolu bir mektup yazıyor.

Silah sesiyle başlayan Energy’de ne kadar çok düşmanı olduğundan bahseden Drake, Know Yourself’te en iyi vokal performanslarından birini sergilerken Kanye West’in bir sonraki moda show’unun soundtrack’i olmayı da garantiliyor.

Star67 şarkısında melankolik bir haleti ruhiyeye bürünen şarkıcı, “All I knowi if I die I’m a motherfucking legend” dediği Legend’ta kendini tanrıyla kıyaslayan Kanye West’i örnek alıyor ve narsisizm dersi veriyor.

Olmazsa olmaz synth’i No Tellin’de tepe tepe kullanan Drake, Madonna’da piyano dersiyle birlikte sübliminal mesajlar da vermeyi ihmal etmiyor. 6 PM in New York’ta “Game is all mine and I’m highly possessive” diyen şarkıcı yine mütevazılıktan nasibini alamıyor.

Herhangi bir R&B albümünden öteye gidemeyen ‘If You’re Reading This It’s Too Late’i, cuma gecesi dışarı çıkmadan dinlenecek albümlerimize ekliyor ve yolumuza devam ediyoruz.