2014 FOREST HILLS DRIVE

2014 FOREST HILLS DRIVE


J. Cole


J. Cole sahne ismini kullanan Jermaine Lamarr Cole’un ilk aşkı, 12 yaşında tutulduğu rap… Rap ile ciddi düşündüğünü 15 yaşına gelip, onu hala tutku dolu bir aşkla sevince fark eden J. Cole, ilk bestesini annesinin hediyesi 808 beat machine ile yaptı. Ailesini terk eden babasıyla olan tüm hesaplarını müziğinin yardımıyla kapatan ve bir dönem Therapist takma adıyla müzik yapan J. Cole, terapi olarak müziğine odaklandı. 2007’de ilk mixtape’i The Come Up’ı yayınlayan şarkıcı, müziğin kraliyet ailesinin reisi Jay Z’nin dikkatini çekerek onun kanatları altına girdi. Jay Z’nin plak şirketi Roc Nation’la anlaşma imzaladıktan sonra ikinci mixtape’i The Warm Up’ı yayınlayan J. Cole, böylece ilk stüdyo albümünün sinyal ışıklarını da yakmış oldu. St. John’s Üniversitesi’nden onur belgesiyle mezun olan ve ilk albümü Cole World: The Sideline Story ile arayı çok uzatmadan Bon Sinner’ı yayınlayan şarkıcı, 2014 Forest Hills Drive ile tekrar huzurlarınızda.

2014 Forest Hills Drive ile Jay Z’nin mektebinde hip-hop öğrenimini tamamladığını kanıtlayan J. Cole, hocasının 2003 yılında yayınlanan sekizinci stüdyo albümü The Black Album’a saygı duruşunda bulunuyor. Büyüdüğü evin çatısında oturduğu fotoğrafını albüm kapağı yaparak Eminem’e selam çakan J. Cole, şarkı isimlerinde neden olduğunu anlayamadığımız bir ergenlikle ‘s’ harflerini ‘z’ye çeviriyor. Son albümünde yalnızca rap’çi olmadığını kanıtlayan ve otobiyografik romanını notaya döken şarkıcı, geldiği yeri unutmadığının ve özündeki amatörlüğü asla Hollywood’un şaşalı dünyasında harcamayacağının altını çiziyor. Daha önceki albümlerinde Drake, TLC ve Missy Elliott gibi isimlerle düet yapan J. Cole, 2014 Forest Hills Drive’da tek tabanca takılıyor ve hedefi 12’den vuruyor. Albümden önce single yayınlamaktan da kaçınan şarkıcı, 13 şarkılık albümünü yayınlıyor ve ortaya sindire sindire dinlenesi 64 dakikalık bir ziyafet çıkıyor.

Wet Dreamz’de ilk seksini ziyadesiyle detaylı bir şekilde anlatan J. Cole, deneyimsizliğini uzun uzun betimliyor. Sözlerle gayet uyumlu bir şekilde yumuşak ritimlerde ilerleyen şarkıda, 30 yaşındaki şarkıcı toyluk yıllarına geri dönüyor.

J. Cole, klasik hip-hop ritmini kullandığı No Role Modelz’da hayatına giren ve sadece parasının peşinde olan bir kadını eleştiriyor. Rol modeli olmadan büyüyen ve ar damarı olmayan eski sevgilisini anlatırken tenkit sanatında biraz serte kaçan şarkıcı, No Role Modelz ile kadın hayranlarının tepkilerine maruz kalacak gibi görünüyor.

Albümün en çok parlayan şarkısı Apparently’de şarkıcı, annesinin ipotek yüzünden kaybettiği evi tekrar satın alışını anlatıyor. Çocukluğunun geçtiği evi annesine hediye ederek hem onu sevindiren hem de çocukluk anılarını kurtaran J. Cole, iyi bir evlat olmanın haklı gururunu yaşıyor.

J. Cole’un çıraklıktan ustalığa terfi ettiği 2014 Forest Hills Drive, dinleyicide şarkıcının günlüğünü okuyormuş hissiyatı uyandırıyor. Psikolog koltuğundaymış gibi kendi çocukluğuna inen J. Cole, hayatındaki iyi ve kötü enerjiyi müziğine akıtıyor ve ortaya şarkıcının hayranlarına miras olarak bırakabileceği bir albüm çıkıyor.