WE FALL

WE FALL


Bir ayrılığın anatomisi


Emile Haynie’yi nasıl bilirsiniz? Daha doğrusu Emile Haynie’yi bilir misiniz? Bilenler bilmeyenlere anlatmasın; çünkü biz onun için hip-hop, rock, indie ve pop janrlarından bayılarak dinlediğimiz albümlerinin arkasındaki gizli kahraman desek abartmış olmayız…

1980 doğumlu New York’lu olan prodüktör, sample’lar hazırlayarak giriş yaptığı müzik sektörüne profesyonel ilk adımını Proof’a verdiği beat CD ile attı. 2000’lerin ilk yarısında Obie Trice, The Roots ve Cormega gibi isimlerle çalışan Haynie, ikinci yarıda ise listeye Eminem, Kanye West, Kid Cudi gibi hip-hop camiasının yıldız isimlerini ekleyerek kendini kanıtladı. Kariyerinde büyük bir sıçramaya sebep olan bu gelişme sayesinde Haynie, Michael Jackson’un Maria şarkısına yaptığı remix ile pop yıldızının 2009 yılında çıkan Michael Jackson: The Remix Suite albümünde ön sıradan yerini ayırttı.

2010 yılına geldiğimizde Haynie, prodüktörlüğünü üstlendiği Eminem’in Recovery albümüyle Grammy sahibi oldu. O sırada Kanye West’in single’larının da prodüktörlüğünü yapmaya devam eden sanatçı, sürpriz yaparak pop janrına yöneldi ve Lana Del Rey’in Born To Die albümünün altına da prodüktör imzasını attı. Yakın geçmişte de Pink, Linkin Park, Bruno Mars gibi son döneme damgasını vuran isimlerle nikah masasına oturan yetenekli prodüktör artık kendi albümünü yapmasının vakti geldiğine kanaat getirerek We Fall’u piyasaya sürdü.

Duygusal bir ayrılığın ardından evine kapanan Emile Haynie, 11 şarkılık albümünü tamamlamak için elinin değdiği herkesten yardım alarak ortaya karışık müzik ziyafet çekiyor. Ayrılıktan aldığı yaraları sararken gazlı bezini Lana Del Rey’den, tentürdiyotunu Lykke Li’den alan Haynie, travmasına derman olması için reçetesiz Prozac’ını ise Randy Newman’dan alıyor.

Yolları ayrılan iki aşıktan, ‘gidenin arkasından bakan’ rolünü üstlenen Haynie, Falling Apart ile başlattığı ayrılık anatomisinin ilk bölümünün ardından Little Ballerina ile anılarını yad ediyor. Wait For Love ile onu hayata döndürmesi için beklediği aşkı bulamazken, Dirty World ile isyanın dibine vuruyor. A Kiss Goodbye ile sevdiceğine son bir öpücükle veda ettikten sonra Fool Me Too ile yaptığı hatalarla yüzleşen Haynie, Nobody Believes You ile onu terk eden sevgilisi suçlayarak kendi vicdanını rahatlamaya çalışıyor. “Şimdi gel de gör beni bambaşka biri” demenin en acıklı yolunu Come Find Me ile dile getiren sanatçı, düşünmekten çıldırmak üzere olduğu bir anda Who To Blame diyerek duvarlara kafa atıyor. Ne yapsa unutmayı başaramadığı aşkına ithafen yazdığı The Ballerina Reprise, The Other Side ile nihayet karanlık tünelin sonundaki ışığı görmeyi başarıyor.