2000’LER ROCK DÜNYASININ GÜÇLÜ KADINLARI, DEMET AKALIN MI OLDU?

2000’LER ROCK DÜNYASININ GÜÇLÜ KADINLARI, DEMET AKALIN MI OLDU?


Bir Poster Kizi Vardi, Ne Oldu Ona?


80’ler sonlarında doğmuş kızların Hey Girl ve Cosmo Girl gibi dergilerin sıkı takipçisi; MTV’nin reyting rekorlarının sorumlusu olduğu zamanların posteritileri yüksek ünlülerini hatırlıyor musunuz? Bunlardan en az birisinin, her genç kızın Çilek oturma odasında posteri asılı; mercek altına alınan tarzları ise online alışverişin başlangıç noktasıydı.

 

Bu isimlerin  genç kızların sevgilisi ve de ilham perisi olmasının esas sebebi ise görsel imajlarından ziyade çizdikleri karakter imajlarıydı. Hem güzel, hem yetenekli(?!); hem aşık, hem güçlü; hem şair, hem müzisyen; hem tanrıça, hem evin büyük ablası ve daha bir sürü şey, bir sürü oksimoron.

 

Peki MSN Messenger iletilerinin ev sahipliği yaptığı şarkı sözlerinin sahibi bu güçlü kadınlar, yani alternatif rock’ın prensesleri şimdi ne yapıyor? Hala yalnız ve güçlüler mi, yoksa evli ve çocuklu mu oldular?

 

 

 

AVRIL LAVIGNE (KOMŞUNUN MARJİNAL KIZI)

 

 

Bu liste tek bir isimden oluşacak olsaydı bile Avril bu ipi göğüslerdi. Bebek yüzlü ama kalbini punk hayata kaptırmış kızımız, Complicated isimli büyük çıkışıyla kafasının ne kadar karışık olduğunu ilk olarak 2002’de göstermişti, 2013’te ise halen bunu göstermeye devam ediyor.

 

Tomboy stiliyle çıkış yapan bebek yüzlü Avril, kara kaşlı kara gözlü Türk kızlarında da bu stilin öncüsü olunca, 2000’lerin başında ortalık kız mı erkek mi belli olmayan ergenlerden geçilmez oldu. Pembe rengi punk rock imajına yerleştirme zaferiyle kendi giyim markasını da kuran Avril, mutlu ve enerjik ergen kızların idolü oldu.

 

Google’a kurukafa, yıldız, kaykay, file, kurdele, pembe, mor, çizgili ve baskılı tişörtler, yarım eldivenler, tozluklar, atlet üstüne kravat yazdığınızda karşınıza ilk çıkan sonuç olan Avril; müstakbel kocalarını da MTV rockçılarından seçmekteki ustalığını kanıtladı. Sk8er Boi şarkısının neticesi olarak Sum 41 frontman’ı Deryck Whibley ile uzun bir evlilik yaşayan Avril, bir diğer şarkısının adı olan My Happy Ending’ini ise at suratlı Nickelback vokali Chad Kroeger’da buldu.

 

 

 

 

AMY LEE (BALIK ETLİLERİN ÖZGÜVEN KAYNAĞI)

 

 

Lisenin yakışıklı ve popüler çocuğu için intihar edebilecek genç kızların gönlünde taht kuran Bring Me To Life, Amy Lee’nin de kraliçe arılığının ilanı oldu. Seether ve Korn ile yaptığı düetlerle de yediği içtiği alternatif rock olan kızların ‘rockstar couple’ hayallerini körükledi. Balık eti ve piyano hakimiyetiyle, şikayet etmek için bahane arayan fazla kilolu ergen kızlara özgüven güneşi gibi doğdu.

 

Good Enough ve Bring Me To Life’ı, dünya evine girdiği Josh Hartzler’a yazdığını öğrenen kızlar, eline kağıdı kalemi ve okuldaki müzik sınıfından ceplediği Casio orgu alınca YouTube coverları kaçınılmaz oldu. Amy Lee, halen çeşitli boş beleş anketlerde Yılın Rock Tanrıçası ve En Seksi Kadın gibi taçlar almaya devam ediyor. Yemeğin salçalısı, rockçının kalçalısı.

 

 

 

ANOUK (HİÇ KİMSENİN KARISI)

 

 

Karşınızda müzik dünyasının en büyük oksimoronu var. Vali Mutlu’nun aç kapa talimatları kadar kafa karıştırıcı durum şöyle ki; en büyük hiti Nobody’s Wife adlı şarkısıyla tanınan Anouk, aslına bakarsınız herkesin karısı. Anouk’un namusuna laf etmiyoruz aman yanlış anlaşılmasın; ancak ‘Ben kimsenin karısı değilim!!!’ diye çemkiren Hollandalı Özlem Tekin, bu güne kadar iki ayrı adamdan çocuk sahibi olmuş, iki tane evlilik yaşamış ve bilinen üç uzun ilişki enkazından sağ çıkmış. Belki Anouk da, bir Yeşilçam fantazyası yaşıyordur, bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla…

 

 

 

SIMONE SIMONS (MASUM GOTİK)

 

 

Metal müzik denince akla genellikle makyajlı, uzun saçlı, kirli, kirli ve yine kirli, brutal, tekinsiz erkek vokaller gelir. Amma, lakin ki öyle değildir.

 

Bir Simone Simons gerçeği var ki, hipster adamı bile metalci yapar. Lapiska kızıl saçları, deniz mavisi gözleri, sıfır dövmeli bembeyaz teni ve mezzo soprano vokaliyle Epica’yı vasat olmaktan kurtaran bu kızcağız; mütevazı hayatını sürdürmeye uzatmalı sevgilisi olan Kamelot üyesi Oliver Palotai ile devam ediyor. Üstelik bu yaz sonuna doğru ilk çocuklarını da kucaklarına alacaklarmış. Darısı başınıza metalci kızlar, Rexx Sineması önünde takılarak koca bulamazsınız ona göre ha.