EMREDEN 5 ÜRÜN

EMREDEN 5 ÜRÜN


Oduncu; Yaparim


“Abi biz de emir kuluyuz” dedirten ürünler nedir?

“Emir memir almam ben” diyenleri bile yola getirecek şeyler nerdedir?

“Emretme, iste!” diye atarlanan arkadaşları muma çevirecekler midir?

 

En dandik üniversitelerin bile ilk reklam dersinde, yarı-marjinal ajans kaçkını öğretmenin sorduğu birkaç sorudan biridir: “Pazarlayacağınız ürün ne işe yaradığını anlatabiliyor mu?”…

 

İşte bu soruyu çok literal anlayan yurdum şirketlerinden adlarına kurban beş ürün karşınızda:

 

5. CAMSİL

 

 

Başlı başına bir ekolün yaratıcısı olan bu temizlik ürünü çok acayip bir ürün olarak dikkat çekiyor. Bir defa evde silinecek milyon tane yer varken niye Camsil?

 

Bu kadar spesifik bir amaca hizmet eden üründen sonra ben; Kanepeninaltınısil, Halınınpüsküllerinisil, Plazmanınköşelerinisil gibi ürünler de beklerdim ama nasip olmadı. Kısmet. 

 

4. EMEDUR

 

 

Psikopat bir jenerasyonun yetişmesine direk katkıda bulunan “Bir gün bir gün bir çocuk, eve de gelmiş kimse yok. Açmış bakmış dolabı, şeker de sanmış ilacı. Yemiş yemiş bitirmiş, akşama sancı başlamış. Kıvrım kıvrım kıvranmış, yaptığından utanmış” çocuk şarkısına sponsor olan Emedur’un allah belasını versin. Bu arada bu şarkının alternatif versiyonu da “Hastaneyi boylamış” diye sonlanıyor ki, “Çocuğu niye hastanelik ediyorsunuz e be öğretmenlerimiz?” demekten kendini alamıyor insan.

 

3. LAVABOAÇ

 

 

Koca koca prestijli markalar bile Lavaboaç diye ürünler çıkartmaya başlamadı mı, yanar yanar buna yanarım. Hani mahallede çocukken leş bir çocuk vardır, normal insanları bile korkutan… Hani ona uyan temiz aile çocuklarında bir garip durur bu cam indirme, araba çizme filan… Aynen onun gibi oldu lan bu temizlik firmaları. Lavaboaç nedir allah için? İyi tamam açalım.

 

2. MANGALYAK

 

 

İşte geldik benim kişisel olarak en sevdiğim ürüne. Mangal-ready veya Mangal-friendly olarak da bildiğimiz geniş balkonlu veya teraslı evlerde olmazsa o eve tüküreceğim ürün budur. Et, kanat, soğan, domates, kömür, mangal filan eksik olabilir ama Mangalyak eksikse eğer; sen çok yanlış bir Mangaller’sındır. Eti kanadı kasaptan, soğanı domatesi manavdan, kömürü mangalı bakkaldan tedarik edersin ama Mangalyak satan bir yer bulmak bazen nöbetçi eczane bulmaktan bile zordur. Mangalyak’a sahip çıkalım, çünkü komşumuz. Yardıma muhtaç… 

 

1. EVKUR

 

 

Tamam camımı silerim.

Tamam lavabomu da açarım.

Emmeye de gömmeye de varım, o zaman emedururum.

Mangalı da yakarım seni mi kıracağım?

Fakat Evkur nedir arkadaş?

 

Öyle, “Ha kurayım mı, tamam o zaman” diyerek kurulacak bir şey midir ev?

Sana mektup hazırladık;

 

Dear Evkur,

 

Sen ev kur demişsin de, ne ev kurması?

 

Sincerely Yours,

 

Play Tuşu.