TOP 10 AKIL SAĞLIĞI BOZUK MÜZİSYEN

TOP 10 AKIL SAĞLIĞI BOZUK MÜZİSYEN


Akillari Almak Ve Akillari Evde Birakmak Arasindaki İnce çizgiyi Geçmek


Şan – şöhret – para, şarap ve kadın getiren hancılar, Mephisto Kitabevi’nde düzenlenen imza günleri, hesap almayan kebapçılar ve sayamadığımız daha nice avantajıyla hayalleri süsleyen rockstarlık sektörü yavaş yavaş ölüyor. Sayısı günümüzde üç elin parmaklarını geçmeyecek kadar kalan gerçek rockstar’ların çoğu eskilerden yadigar kalan isimler. Onlar da eskisine göre çok daha sakin, memur gibi bir hayat sürüyor artık. Bir kısmı ise elde edilebilecek her türlü şeye elde etmesinin ardından aklını evde bırakıp, tam pansiyon rehabilitasyon merkezlerinin devamlı konuğu olarak sürdürüyor hayatını.

 

Evvelden beridir rockstar’ların laneti olan bu durum, geçmişten günümüze birçok müzisyenin hayatını etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Hatta ve hatta hayatlarının sonlanmasında da başrolü kimselere kaptırmıyor bazen.

 

Talihsizlik kuşunun vurduğu bu isimlerden birkaçını sizlerle paylaşmak istedik. Top 10 Sıyırmış Müzisyenler Ekini Play Tuşu bayinizden istemeyi unutmayın.

 

RICHEY JAMES EDWARDS

 

 

Manic Street Preachers’ın Holy Bible ve Generation Terrorists’le şampiyonluktan şampiyonluğa koştuğu dönemde, glam imajıyla genç kızların ve hatta erkeklerin rüyalarını süsleyen Richey, kaybolmasının üstünden geçen yılların ardından, artık ölü sayılıyor.

 

Hayattayken, bir röportaj sırasında koluna bıçakla 4 Real kazıyacak kadar self – mutilasyon’un doruklarında gezen Richey,  “yemeğini yemezsen öbür dünyada arkandan kovalar” lafına da pek kulak asmış biri olmadığından anoreksi ile fazlasıyla haşır neşirdi.

 

BRIAN WILSON

 

 

Beach Boys’un başbakanı olarak tabir edebileceğimiz Wilson, kullandığı uyuşturucuların etkisiyle kendi kendinin aklını alan biri. Duş deliğinden bir şeylerin çıkacağı korkusuyla yıllarca duş almadan dolaşmış olması, akıl sağlığının hangi çıkmaz sokaklara saptığını görmek açısından çarpıcı bir örnek.

 

SYD BARRETT

 

 

Kazandığı paraları kumara, kıza, gayrimenkule ya da arsaya değil de LSD’ye yatıran Pink Floyd’un ruhani lideri Barrett aramızdan ayrılalı yedi yıl oluyor. Her türlü ottan çay yapabildiği, kafası atınca grup üyelerini baltayla kovaladığı iddiaları, uyuşturucu vesilesiyle dibi gören pskilojik durumunu özetleyen örneklerden sadece birkaçı.

 

PETE DOHERTY

 

 

Pete, Facebook hesabı olsaydı ilişki durumu hakkında muhtemelen “in a complicated relationship with crack” yazabilecek biri. Mahkemeye çıkarken bile cebinde uyuşturucu bulunduran, Libertines’deyken bir elmanın iki yarısı olduğu Carl Barat’ın evini soyan, araba hırsızlığı yapan ve uyuşturucu borçlarını ödemek için torbacılık yapan Pete; şu sıralar aktörlük kariyerine ağırlık vermiş durumda. Artık günübirlik kıvamına gelen rehabilitasyon merkezi ziyaretlerinin ardından son olarak, Amy Winehouse’un hayaletini gördüğünü iddia etmesiyle kendi aklında soru işareti bıraktığını tekrardan gösterdi.

 

IGGY POP

 

 

Camcılık sektörüne olan ilgisini gerek camla orasını burasını kesmesiyle olsun, gerekse de cam kırıklarıyla dolu sahneye yüz üstü atlamasıyla olsun, her fırsatta gösteren Iggy Pop, pembesi gidip tozu kalan bir akli dengeye sahip. Kolunda şırıngayla sahneye çıkıp, eroin için para vermezlerse, şarkı söylememekle tehdit ettiği seyircilerden para toplaması da durumu hakkında bir delil olarak sunulabilir.

 

BILLY JOEL

 

 

Alkolizmle kan davalı iki aileymişcesine süren mücadelesi yetmiyormuş gibi, bir taraftan da depresifliğin kitabını yazan Joel, intihar teşebbüsünün ardından yaptığı “Çamaşır suyundan daha lezzetli göründüğü için mobilya cilası içtim” açıklaması ile aklımızın pause tuşuna basmayı başardı.

 

SID VICIOUS

 

 

Sadece ismi ile bile bu listeye girmeyi hak ediyor Vicious. Daha da fazla açıklama yapmaya gerek yok. Sevgilisi Nancy’le bir olduklarında, bu listede alt edemeyecekleri isim yok.

 

ANTON NEWCOMBE

 

 

Tek tek bakıldığında kimsenin normal olmadığı, giren çıkan grup üyesi sayısı yüzünden yolgeçen hanına dönen Brian Jonestown Massacre’ın vokalisti Newcombe, aileden gelen bir şizofreniye sahip. DVD’lere konu olan Dandy Warhols’la olan normal dışı rekabet durumu ve canı sıkıldıkça seyirci dövmesi vukuatlarından sadece birkaçı. Uyuşturucu ve alkolle olan birinci dereceden akrabalığını saymıyoruz bile.

 

DMX

 

 

Paranoyak, manik depresif… DMX’te ne ararsan var. Uyuşturucu sorunu yüzünden o kadar çok hapse atıldı ki, mugshotlarını toplasak birkaç tane fotoğraf albümü, birkaç tane de top 10 dosyası oluşturabiliriz.

 

JIM GORDON

 

 

Ün olarak bu listedeki isimlerin altında olmasına rağmen, akıl sağlığı konusunda birçoğunu suya götürüp susuz getirebilecek biri Jim Gordon. Bir dönem Beach Boys ve Eric Clapton’la beraber davul çalan Gordon, turnelerin yoğunluğuna dayanmayıp, yavaş yavaş aklının şalterlerini kapatmaya başladı. Sürekli annesinin sesini duyduğunu iddia ederek başlayan semptomları, 1983 yılında onu defalarca bıçaklayarak öldüreceği günün temellerini attı.