UNUTULMAZ RECORD STORE DAY TARİFLERİ

UNUTULMAZ RECORD STORE DAY TARİFLERİ


Bugün Günlerden Kutlu Record Store Day


“Bugün günlerden Fenerbahçe”, “Muayen günümdeyim hayatım” gibi cümlelerden ırak; geleneksel lise pilav günü, öğretmenler günü ve sevgililer gününden uzak bir gün Record Store Day. Şakayla başlayan Nisan ayının üçüncü cumartesilerini 2008’den beri ablukaya alıyor. Bağımsız plak firmalarının Ulusal Egemenlik Bayramı diyebileceğimiz bu günde, irili ufaklı yüzlerce sanatçı yeni şarkılar, türküler yayınlıyor. Meteorolojiye uyarlamak gerekirse; bol gürültülü – sağanak şarkılı geçen bu günde müziğe karnımız doyuyor anlayacağınız. Doymak ki ne doymak; karnımız şişiyor, midemize kramplar giriyor. Varsın olsun; can kurban mide fesadının böylesine.

 

Bu seneki Record Store Day, 20 Nisan günü vuku bulacak. Bu sebeple size az buçuk yol göstermeyi boynumuzun borcu bildik. Kim, kiminle, nerede, ne yapıyor’un müziklisini doya doya yaşayın istedik.

 

B – side’ların, split plakların, yeni single’ların metrobüs kuyruğu gibi gırla olacağı bu günde sizlere, adres tarifi vermekten bıkan esnaflara inat, bıkmadan usanmadan neyin nerede olduğunu söylemeye başlayalım. İlk sağdan dönünce neyle karşılaşacağınızı, kime sorsanız göstereceklere gerek kalmadan Play Tuşu farkıyla yaşayın.

 

 

FOALS

 

 

Daha önce BBM’ini, posta kodunu, telefon nosunu My Number’la komple veren Foals, bu sefer twitter kuşu gibi ama değil gibi b – side Bluebird’ü de yanına katarak deniyor şansını. Sadece 2000 adet kopya basılacağı için 2001. kişiye avcunu yalamak düşecek.

 

TAME IMPALA

 

 

“Record Store Day’i psychedelic bir atmosfere sokmak için gerekirse çiğ tavuk bile yerim” diyen Tame Impala, Desire Be Desire Go/ Skeleton Tiger/ Half Full Glass Of Wine/ Forty One Mosquitoes Flying In Formation/ Slide Through My Fingers/ Wander’dan oluşan yıldız psychedelic oyuncu kadrosuyla göz kamaştıracak. 1500 adet basılacak kayıttan Wander ve Forty One Mosquitoes Flying In Formation, ilk defa bir plağa basılacakları için çok heyecanlı olduklarını belirttiler.

 

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

 

Son albümü Push The Sky Away’le hastalıklı tohumlar ekmeye devam eden Nick Cave ve geri dörtlüsü, bu albümün yapım aşamasında kaydedilen Animal X’i Record Store Day’e saklamış. Animal X demek Nick Cave demek, Nick Cave demek normalden daha rahatsız bir Record Store Day demek.

 

JAKE BUGG

 

 

Yaşına başına bakmayan, akıl yaşta değil başta diyen Bugg, genç yaşında milyonları peşinden sürüklüyor malumunuz. Reşit olduktan sonra Record Store Day’e iştirak etme yeminini unutmayan şarkıcı, 1000 kopya basılacak Swept Away / Kentucky ile dediğini yapmanın haklı gururunu yaşacak. Aynı zamanda Record Store Day’in yaş ortalamasını da aşağıya çekecek.

 

THE HORRORS / TOY

 

 

Dar kotlarını aynı reyondan alan iki İngiliz grup, Record Store Day’de çıkaracağı split plakla dostluklarını pekiştirecek. Motoring (Tom Furse Extrapolation)/ The Horrors – Moving Further Away (Toy Remix) şeklinde çıkacak plaktan anladığımız üzere, iki grup birbirinin iç işlerine karışmayı çok seviyor. Bunun üstüne The Horrors, TOY üyelerinin saç kesimlerine de karışsa keşke demeden geçemeyeceğiz.

 

BAT FOR LASHES

 

 

Son albüm kapağıyla “Yeri geldi mi erkeğimi sırtımda taşırım, saçımı süpürge ederim” mesajı veren Natasha Khan, İstanbul konserinden önce yayımlayacağı Record Store Day single’ı ile çorbada benim de tuzum olsun diyor. Laura/ Marilyn (Vogue Love Song Sessions) şeklinde, sadece 500 adet basılacak plak kime yeter Natasha? Söyle bize.

 

BOB DYLAN

 

 

Koca çınar, büyük insan Dylan, Wigwam / Thirsty Boots ile Record Store Day kortejinin en başında yürümeyi hak ediyor. Wigwam’ı demo versiyonu ile, Thirsty Boots’u ise yakında çıkacak Bootleg Series Vol. 10’in öncü birliği olarak dinleme şansına sahip olacağız.

 

BRIAN ENO / NICOLAS JAAR / GRIZZLY BEAR

 

 

Fransız prodüktörlerinin yüz aklarından biri olan Jaar, Record Store Day için üniversite sınavına çalışırmışcasına hazırlanmış. Eno’nun LUX’ı ve Grizzly Bear’in Sleeping Ute’si, Nicolas Jaar dokunuşlarıyla 20 Nisan’da karşınıza geçip, toplu taşıma araçlarında yolculuk eden teyzeler gibi size dik dik bakacak.

 

DISCLOSURE

 

 

AlunaGeorge ile kârı bölüştükleri White Noise ile müzik listelerini 8.2 şiddetindeki bir depremle sallayan Disclosure, Hudson Mohawke remix’i ile Record Store Day’in dans ihtiyacını karşılayacak.

 

ELLIOTT SMITH

 

 

Record Store Day, Elliot Smith’le naifliğe de yelken açmayı ihmal etmiyor. Şu sıralar Jeff Buckey ile cennette turnede olan sanatçı, Either/Or zamanı kaydedilen yayımlanmamış dört parça ile 20 Nisan’ı cennetlik bir gün haline getirecek.

 

MGMT

 

 

Üçüncü albümü bir an evvel çıksın diye neredeyse açlık grevine gireceğimiz MIGIMIT, kaset formatında yayımlayacağı Alien Days ile bizleri Walkman arayışına itecek. Neyse ki, kasedi alana download kodu bedavaymış. Muhtemelen yeni albümde de yer alacak bu şarkı ile bu seneki Record Store Day, Alien Days olarak anılabilir pekala.

 

PULP

 

 

“Senden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı Pulp” diye iç geçirdiğimiz günler, grubun One Love Festivalindeki konseri ile bir nebze olsun geride kalmıştı. Üstüne, geçtiğimiz aylarda yayımlanan 2000 tarihli demo After You’nun James Murphy restoresinden geçmiş hali de eklenince, Jarvis ve Pulp uğruna vur dese vuracak, öldür dese öldürecek insanlar olmuştuk. 20 Nisan’da çıkacak After You (Soulwax Remix)’ten sonra neler yaparız kim bilir.

 

THE XX / JAMIE XX

 

 

Jamie XX, Record Store Day’den eksik olsa şaşardık. Ona buna harika edit’ler yapıp duran Jamie, en sonunda hızını alamayarak kendi grubunun şarkılarını da edit’lemiş. Sunset ve Reconsider, Jamie XX edit’leriyle 20 Nisan’da emrinize amade olacak.

 

BEAK>

 

 

Geoff Barrow’un projesi Beak>, Record Store Day’de yayımlayacağı single ile paralel evrene OGS’siz geçiş sağlayacak. İkinci albüm >>’den kalma b – side 0898’in yanı sıra, bir Pink Floyd cover’ı olan Welcome To The Machine ile 20 Nisan’da hatırı sayılır bir tekinsizlik oranı yaşanacağı kesin.