GÜNLÜK 50 TL’NİN ALTINA YAPILACAK KRAL TATİLLER

GÜNLÜK 50 TL’NİN ALTINA YAPILACAK KRAL TATİLLER


Yaz Tatili Artik Paranin Katili Olmaktan çikacak


1. Evden Uzaklaşmadan Yapılabilecekler

 

 

Tatil neydi?

Tatil çalışmamak demekti.

Bütün yıl kaçma hayalleri kurduğunuz işyerinizden uzaklaşmak demekti.

 

Göbek adı procastination olan bizlerin en çok destek verdiği eylem duvara uzunca bakmak başta olmak üzere, Facebook’ta Candy Crush oynamayarak geçirdiğiniz kaybolan yıllarınızın acısını çıkarabilir, aylardır tozunuzu almadığınız leş gibi evinize yepyeni deterjanlar ve vileda alabilir, yerleri silebilirsiniz. Yetmezse kapının önüne iskemle atan teyzelerlerle sosyalleşebilir, bakkaldan tedarik edeceğiniz bira ve çekirdekle samimi, içten, bu topraklardan bir tatil ortamı yaratabilirsiniz.

 

 

 

 

Sıcaktan bunalanlar için kamyonda havuz fikri, Türk mühendislerinin en iyi icadı:

 

 

Sarıyer’den denize atlamak da iyi fikir aslında.

 

P.S.: Tatilde Work & Travel’a giden arkadaşlarınızın kaba et terlerini silecek vakit bulamadığını hatırlatırız. Yazlığı olup tatile gidenler de Wi-Fi'sız ortamda tavla oynuyorlar, bunu akınızdan hiç çıkarmayın olur mu? Motivasyon önemli.

 

 

 

2. Club Flipper

 

 

Devremülk tatil anlayışıyla geceyarısı reklamlarının yıldızı, 90'larda maymun Charlie’nin bile gidip, sizin gidemediğiniz tatil köyü vardı hatırladınız mı? İşte o köy hala sizin köyünüz. Gitmeseniz de görmeseniz de orası sizin köyünüzdür.

 

Bodrum’da kalan tanıdıklarınıza salça olarak alacağınız yol bir yana, en ucuz odasını aylar öncesinden rezerve ederseniz sizin de bir şansınız olabilir. Neden olmasın?

 

Ebru Gündeş klibine mekan oldu, hatırlatalım:

 

 

 

 

 

3. İdeolojik Tatil Fırsatları

 

 

 

Üniversiteye başlamadan önce yapılması gerekenler listesinin başında gelen “Yatay Geçiş” ve Olimpos Tatili hayalinizi gerçekleştirme vakti geldi de geçiyor mu?  Zaten Ağustos ayı geldi ve yılbaşı listenizdeki hiç bir planınızı gerçekleştirmediniz. Gezi ruhunun size verdiği yetkiye dayanarak, etnik desenli bir tatile gitmenin, iç sesinizi dinlemenin ve arkadaşlarınıza anlatacak bir hikaye yaratmanın vakti geldi de geçiyor bile.

 

Gitmeden önce yapılması gerekenler:

 

*(Eminiz bir tanesi bile normal olmayan) Arkadaşlarınızdan en fakir ve akılsız olanını seçin ve tecavüze uğramadan, sadece ve sadece otostop çekerek Olimpos’a varabileceğinize ikna edin. Önce kendinizi ikna etmeyi unutmayın.

 

*Bir adet sırt çantası, şile bezinden mor, çok mor, siyah, ve yeşil tonlarında kıyafetler edinin. Yoksa da şaftı kaymış t-shirt ve pantolonlarınızı kumaş boyasına daldırarak aynı tadı yakalayabilirsiniz.

 

Gitmeden Road Trip ve The Bling Ring izleyerek kafanızdaki kalan sorulara çözüm bulabilir, maceracı ruhunuzu gün yüzüne çıkartabilirsiniz.

 

Her şey hazırsa, kampüste elinize tutuşturulan “Haydi Çapulcular Kampa!” başlıklı ideolojisi bol ucuz tatil fırsatlarını kovalamanın vakti gelmiş demektir.

 

Yalnız lütfen yanınıza Charles Bukowski – Kadınlar ‘ı almayın, tamam bohemsiniz anladık da o kadar değil.

 

 

 

 

 

4. İstanbul’da Alternatif Turist Olmak

 

 

Ecnebi ve gavur arkadaşlarınız geldikçe zorunluluktan gittiğiniz Kapalıçarşı, Sultanahmet, Galata Kulesi gibi yakın turistik alanlarda bu kez kendiniz turist olun. Giderken yanınıza fotoğraf makinanızı alabilir, çektiklerinizi instagram'layabilir, yabancı gibi davranabilir ve hayattan yeni zevkler alabilirsiniz.

 

Güleryüzlü İstanbul esnafıyla içli dışlı olduktan sonra, Taksim Elmadağ’daki alternatif pansiyonunuza geçme vakti gelmiş demektir. Burada Hamam böcekleri ve evrim üzerine yoğun hisler besleyebilir, pis tuvalete sıçmak ve gerilla hayatın tadını çıkartabilirsiniz.

 

 

Sıra geldi çılgın bir gece geçirmeye. Hem kaldığınız yere yakın hem de Ortadoğu’nun en iyisi ödüllü TEK YÖN, müthiş alternatifleriyle sizi bekliyor. Damsız da girebildiğiniz mekanda içkiler ucuz ve tam bir kozmopolitlik hakim. 

 

İşte tam bu noktadan sonra başınıza gelebilecekleri üstel dağılımla dahi hesaplayamadığımız için geri dönüşlerinizi bekliyor olacağız.

 

Pazar sabahı kendizini tanımadığınız bir evde bulmadıysanız, kahvaltınızı Bambi Cafe’de yaptıktan sonra Moda Çay Bahçesi’nde kivili oralet içerek tatilinizi sonlandırabilirsiniz.

 

 

 

5. İstinyepark Luxury Brands Caddesi’nde Alışveriş Yapmak

 

 

Öyle bir dünya yok.