KEDİ MALLIKLARI: HOW TO LIVE WITH CATS

KEDİ MALLIKLARI: HOW TO LIVE WITH CATS


Kedim Cihangir'den


Kedi videoları. Kedi gif’leri. Kedi meme’leri. Kedili paylaşımlar. Kediler. Kedilerimiz… Bütün mallıklarına rağmen sevimliliklerinden zerre kaybetmeyen, ve bu halleriyle kalbimizi her seferinde çalabilen nadir canlı türlerinden biri olan kediler; her eve lazım. İster tekir, ister Scottish Fold, ister Norwegian Forest Cat, ister British Shorthair olsun; fiziksel özellikleri ne kadar değişse de, kendilerine has mallıkları hepsinde aynı oranda gözlemlenebilir.

 

 

 

SİNEKLER VE TÜRLÜ HAŞERAT

 

Çoğu zaman her şeyden tırsmakta bir dünya markası olan kediler, iş evde rastlanan sinekler ve türlü haşerata gelince ansızın ataları olan aslanlara dönüşebilirler.

 

Bu uğurda pencerelerde bulunan sineklikler de, orijinal fonksiyonlarından sıyrılıp “kedilik” işlevi kazanır. Şöyle ki, müsait buldukları her yere tırnak törpüleyebilen kediler, bunun için sinekliklere saldırmaktan da asla geri durmaz. Peki evin direği olan kedi, evde bir haşerat kokusu alırsa ne olur? Önünde somonlu yaş mama bile olsa her şeyi unutur, onun için dünya durur ve sadece haşerat gerçeği kalır.

 

 

Bir de kedilerin “sinek sesi” vardır. Bebeklerin çağrı cihazı gibi devreye giren bu ses; ince, tiz, düşük volümlüdür ve “İKK İKK” gibi bir efektle tanımlanabilir. O sineği yakalamak uğruna tüylü kekonun kafasını masaya vurması, kuyruğunu pencereye sıkıştırması gibi acılar anlık olarak önemini yitirir. O sinek yakalandığında ise zevk ertelenir. Mideye indirmeden önce sineğe dünyayı dar eden kediler sayesinde evinize sinek ilacı almanıza gerek bile kalmaz.

 

 

YATAK YORGAN MASA ÖRTÜSÜ

 

Radarına hareket eden her şeyi alabilen kediler, nevresim değiştirme sürecinin de bir numaralı sabotajcısıdır. Çamaşır makinesinden çıkardığınız çarşafı asmaya mı çalışıyorsunuz? Kedi orada, çarşafın bir ucunu yakalamış bile. Yemekten sonra masa örtüsünü mü silkeliyorsunuz? Kedi yine orada, ne pahasına olursa olsun o örtüyü elinizden alacak. Yatağınızın nevresim takımını mı değiştiriyorsunuz? Kediniz yorgan kılıfının içine girecek ve çıkmamak için elinden geleni yapacaktır. Zaten çıkamayacaktır da. Çıkarmanız için yine size seslenecektir.

 

 

Ev dekorasyonu şirketlerini cat-friendly çarşaflar üretmeye devam ediyoruz.

 

 

YAŞ MAMA

 

Bir kedinin uğruna anasını babasını satacağı, asla hayır diyemeyeceği şeylerden biri de yaş mamadır. Yaydığı mega yoğun koku yüzünden sizin bile tadını merak etmenize sebep olan yaş mamalar sayesinde, kedinizin tüylerini fırçalayabilir, veterine götürmek üzere kafes tuzağına düşürebilir, sakinleştirebilir, heyecanlandırarak komik video çekebilir, kaçtığı ya da çıkmak istemediği koltuk altından çıkarabilirsiniz. Yaş mama, kedilerin fare kapanıdır.

 

 

 

BİLUMUM KABLO TEÇHİZATI

 

Özellikle yavru kedilerde rastlanan bu sendrom, sizi internetinizden veya telefonunuzdan ayrı koyabilir. Süt dişlerinin kaşınmasına bağlı olarak beliren bu sendroma yakalanmamak için kablolarınızı acı ojeyle boyayabilir ya da koli bandıyla kaplayabilirsiniz.

 

 

Modem kablonuz veya adaptörünüzü metrelerce ısırık içerisinde bulmak istemiyorsanız tabii. Onu isteyen manyaklar var mıdır, bilemedik tabii… Çeşit çeşit manyak mevcut sonuçta memleketimizde.

 

 

TEKNOLOJİK AYGITLAR

 

Yüzlerce yıldır evcil olmalarına rağmen medeniyetle tanışmayı ve kaynaşmayı ısrarla reddeden kediler, çalışan her alete karşı savaş açmaya bayılırlar.

 

 

Çalışan bir elektrikli süpürgenin ayağına pati vuran, sıkma programındaki çamaşır makinesinin önünde hipnoz sanatına gönül veren, içinde et çözdürülen mikrodalga fırından yayılan kokuları anlayabilmek uğruna radyasyona maruz kalmaktan korkmayan kediler; televizyonda aksiyon filmi veya iyi bir maç yakalarsa da kaçırmaz.

 

Birin kattan bile birinin üstüne düşse insan öldürecek ağırlıktaki mega-leş laptop’ları satabilmek için elinden geleni yapan tekno marketlerin sevimli bir kediyi işe alması, satışlarını kesinlikle arttıracaktır.

 

 

Play Tuşu Ekonomi Servisi gururla tavsiye verdi.

Darty çalışanı sana söylüyorum, topsakallı Teknosa abi sen anla…

 

 

UYKU PROBLEMATİĞİ

 

“Bütün gün uyuyayım da gece asla uyutmayayım”cılıkta bir dünya markası olan kedilerin, sağlıklı olduğu sürece günün 18 saatini uyuyarak geçirebilme kapasitesine sahip olduğunu biliyor muydunuz?

 

Evde olmadığınız, uyanık olduğunuz, ev işi yaptığınız, arkadaşlarınızı çağırdığınız saatleri uykuya gömerek değerlendiren kediniz, uyanık olacağı pek değerli 6 ile 10 saat için mutlaka sizin uyuduğunuz saat aralığını seçecektir.

 

 

Böylece uykunuzu sabote edebilecek, onunla ilgilenmenizi veya mama vermenizi isteyebilecek, gecenin 3’ünde evin içinde Arap atı gibi koşturup “Kedidir kedi!” dedirtebilecektir. Mega salak olmalarına rağmen bu hareketiyle IQ grafiğinde hızlı bir yükseliş kazanan kediler; siz de az çakal değilsiniz ha.

 

 

“ÇALIŞIYOR MUSUN? BENDEN İZİN ALDIN MI?”

 

Kendini sevdirmek için doğru olduğunu düşündüğü zamanı kendisi seçen kediler, nedense bunun için kitap okuduğunuz / bilgisayar başında çalıştığınız / temizlik yaptığınız / film izlediğiniz / egzersiz yaptığınız zamanları tercih edecektir. Evin direği onlar olduğu için, çalışmaya karar vermeden önce kedinizden izin almanız gerekmektedir. Ellerinden gelse günlük programınızı saat saat belirleyecekler… Kediniz ne isterse o, unutmayın.