İÇİNDEN DİZİ GEÇEN MÜZİKLER: MISFITS!

İÇİNDEN DİZİ GEÇEN MÜZİKLER: MISFITS!


Gavur Televizyasi Ve Kiskandiran Müzikleri


Diziler… Dizilerimiz… Muhteşem Yüzyıl’ından Breaking Bad’ine, Süper Baba’sından İkinci Bahar’ına; nice muhabbetlere meze oldular, ufukları genişlettiler. Durduk yere hepimize Upper East Side’ın yazısız kanunlarını, New Jersey’nin mafya ilişkilerini öğreten dizilerimiz…

 

Bu diziler müzik kültürümüzü bir lego arşivi gibi parça parça genişletti; “Jenny’nin otele girdiği şarkı neydi?” diye sordurarak genişletti. Bölüm sonunda IMDB arattı, Tunefind.com’u öğretti.

 

“O sahne neydi öyle? Bir anda The xx çalmaya başlayınca, hemen koyuverdim gözyaşını.” dedirtmedi mi kaç kere, şu müzikli sahneler?

 

Play Tuşu tüm bunlara saygı duyarak kapı açıyor, sandalye tutuyor, önünde eğiliyor ve sizi nostalji treninde ufak bir yolculuğa çıkarıyor. Senaryo sırf şarkı kullanılsın diye mi yazılmış, yoksa şarkı mı sırf bu senaryoda kullanılsın diye yazılmış belli olmayan diziler ve kesitlerinde: Misfits!

 

 

“İngiltere’nin müziğini pek severim ama dizilerine ısınamadım.” diyenleri utançtan ağızları açık kalacak şekle getiren dizi Misfits, nice şarkı sözlerini aklımızda tutturup ardından Google’a yazdırmış dizi idi. Misfits, bir bölümde 8 kere “Aaa! Ben bu şarkıyı biliyorum.” şokunu yaşamamıza sebep olmuştu vaktinde. Misfits’te en baldan tatlı beş müzik ve sahne kesişmesi:  

 

 

5 Numara: Psikopat Rudy Ve Jess’in Dansı/ Chris de Burgh – The Lady In Red

 

Bütün bir bölümü psikopatlığı ile gerilime boyayan karakter; Rudy Three’nin diziye vedası olan sahne, 80’lerin en muazzam aşk şarkılarından biri olan The Lady In Red ile şenleniyor. Şaka şaka şenlenmiyor, hatta hüzünleniyor. Kırmızı Shortly’den önce sevdiğimiz The Lady In Red’e selamlar olsun.

 

 

 

4 Numara: Gelecekten Gelen Simon İle Alisha’nın İlk Sevişmeleri / Foals – Spanish Sahara

 

Foals’un yayınladıkları dönem girmediği gönül bırakmadığı şarkısı Spanish Sahara, Misfits’in elinden tabii ki kaçmıyor. Dizinin müzmin bakiri Simon ile dizinin müzmin çapkını Alisha’nın gelecekte çift olacaklarını görmemize neden olan sahne, buram buram romantiklik kokuyor ve adultfriendfinder.com’dan evlilikbul.com’a sürüklüyor insanı.

 

 

 

3 Numara: Nathan Ve Eğlence Anlayışı / Klaxons- Atlantis To Interzone

 

Gidişiyle birçok Misfits izleyenini de beraberinde götüren karakter Nathan’ın kendisi gibi fırtınadan etkilenmiş sarı ablamız ile denemedik içki, alınmadık kimyasal bırakmadıkları sahneye eşlik eden şarkı Atlantis To Interzone. “Bundan sonra hep kulaklıkla bu şarkıyı dinlerken içeceğim. Yemin ediyorum!” dedirten sahne, Klaxons’ın belki de en iyi kullanıldığı yer aynı zamanda.

 

 

 

2 Numara: Dans Kulübü Sahnesi / Chemical Brothers – Swoon

 

Bütün ekibin ve Nathan’ın kardeşinin gece kulübüne gitmesi ve etrafında gelişen olayların başrolde olduğu Misfits bölümü, gelmiş geçmiş en iyi Misfits bölümlerinden biriydi. Herkesin yeteneklerinin tersine dönmesi, Nathan’ın kardeşi ile ilişkisi ve hatta Nathan’ın herkes ile ilişkisi derken ağızları açık bırakan finali ile bu unutulmaz bölümün unutulmaz şarkısı eskimeyen değer Chemical Brothers’tan Swoon oldu. Çünkü; “There’s nothing else ve ben buna değerim!”

 

 

 

1 Numara: Nathan’ın Yeteneğini Keşfetmesi / Blur – To The End

 

Televizyon tarihinin en nevi şahsına münhasır karakterlerinden biri olan Nathan’ın, bütün bir sezon boyunca “Benim gücüm ne? Hepinizin gücü var, benimki nerede? Bloody hell. Zoruna mı gitti gardaş?” diye diye ciğerimizi yediği günlerin mutlu sonu; Nathan’ın ölümsüz olduğunu keşfetmesi. Bunu keşfedene kadar çoktan gömülmüş olan Nathan’ın tabut içinde Ipod’dan seçtiği şarkının Blur’den To The End olması, kelime oyunu seven indie tutkunlarının gözlerindeki ışığın artmasına neden oluyor, bir nevi haroyin efekti de diyebiliriz.