PLAY TUŞU İLE SONBAHAR/KIŞ ALIŞVERİŞİ

PLAY TUŞU İLE SONBAHAR/KIŞ ALIŞVERİŞİ


Vintage’a Baş Kaldiran, Hipster’a Yazarkasa Firlatan Bir Kiş Bizleri Bekliyor


Kış geldi; kaban lazım, kalın pabuç lazım, kazak lazım, yün don lazım. Lazım da lazım…

 

Düşündük taşındık; yıllardır hep aynı şeyleri görmekten sıkıldık. Oduncu gömlekti, kilim desenli kazaktı, dar kottu, trençiydi kotuydu, deri montuydu derken; kişi başına düşen yıllık gelirimizin büyük bir bölümünü yatırdığımız kışlık kıyafetlere yeni bir soluk getirelim dedik.

 

Hipster modasının homeless’a doğru koşar adımlarla gittiği günümüzde bu duruma kayıtsız kalamazdık. Cihangir’in, Galata’nın, aslında bokum gibi olan ama “hip” olduğunu sandığımız için içinden çıkmadığımız Çukurcuma kafelerinin seri üretim hipster’larına alternatif bir sonbahar-kış sezonu öneriyoruz. Pezevenk desenli gömlekle, bez ayakkabıyla dolaşmayın kış vakti; hasta olmayın, üzmeyin tatlı anacığınızı. ACNE’nin, Urban Outfitters’ın, ASOS’un, Cheap Monday’in olmadığı bir dünya hayal edin, edelim, ettirelim. Sentetik Sezar ve türevi, kiloyla defter gibi hipster kıyafeti satan ikinci el mağazalarının ve vintage kültürünün sırra kadem bastığını varsayın. Topshop ve Zara’nın halıya sarılıp kaçırıldığını düşünün. İşte öyle bir güne uyandığınızda; modanın kalbinin durmadığını, aslında başka başka yerlerde atmaya devam ettiğini fark edeceksiniz.

 

İÇLİK

 

 

Önemli olan iç güzelliğidir değil mi? Öyleyse önce iç giyimden başlayalım.

 

Topshop’un sosisli donları, Victoria’s Secret meme tutkaçlarından sıkıldıysanız, Dono markası tam size göre. İçlik sektörünün nabzını tutan marka, geniş kadın ve erkek ürünleri yelpazesiyle UFO ısıtıcısı yutmuşçasına sıcacık bir kış geçirmenizi sağlayacak. Ürünler aynı gibi gözükse de çok çok çok yakından baktığınızda detaylardaki farklılıkları görmemenizin ihtimali yok. Yani inşallah…

 

Dono benim keseme uygun değil diyorsanız, semt pazarlarından da benzerlerini temin edebilirsiniz.

 

 

 

 

POMPACI MONTU

 

 

Halk arasındaki adıyla pompacı montu olan şişme montlar; görüntüsüyle bir hipster’ın kalbini 12’den vuramasa da, kaz tüyü ihtiva etmesi sebebiyle sıcak bir kış geçirmenizi yüzde yüz garantileyecektir. DeFacto gibi moda devlerinden edinebileceğiniz bu tip montları; isterseniz Gaziosmanpaşa, Fatih, Dudullu ve Horhor gibi semtletimizin ara sokaklarındaki vintage ve tasarım butiklerinde de çok çok uygun fiyatlara bulmanız mümkün.

 

 

 

 

KOMANDO BERESİ

 

 

 

 

Son 1-2 yıldır; hem erkek, hem de kadın hipster nüfusunun yaz kış kafasından çıkarmadığı bere modasına daha geniş bir yelpazeden bakmaya ne dersiniz? Cevabınızın hayır olduğunu duyar gibiyiz. O zaman sizleri Jolly Tekstil’in müthiş komando beresi koleksiyonuyla baş başa bırakalım. Ürün yelpazeleri inanılmaz geniş; komando, tankçı, jandarma, polis ve hatta “Özel harekat” beresi gibi modellerle Mini Müzikhol ve türevi kulüplerdeki birbirinden havalı partilerde fark edilmemenizin ihtimali yok. Renk renk ve çeşit çeşit bereler ile Major Lazer’a en yakın olduğunuz anları yaşamanız da cabası. Hücum yeleği ve askeri bot modasının kalbi konumundaki kataloğa da bakmadan geçmeyin deriz.

 

 

 

SNEAKUNDURA

 

 

Kundura modeller ve sneaker’lar… Ayakkap, düşmanın ayağa bakmasını sağlayan en mühim teçhizatınız muhakkak ki. Nike ve Adidas gibi markaların sneaker’larına yıllardır paraları bayıldınız; ASOS’tan aldığın kunduralara verdiğiniz paralarla Beylikdüzü’nden kooperatife bile girebilirdiniz…

 

 

 

Demir Kundura, spor ve şıklığın birleştiği birbirinden vasat modelleri ile geç kavuştuğunuz hayalleriniz olacak. Kundura ve sneaker’ı çiftleştirdikleri modellerle sadece düşmanlarınızın değil, dostlarınızın da; daha doğrusu herkesin dikkatini üzerinize çekeceksiniz. “Sneaker kalbin aynasıdır” diye bir laf boşuna söylenmiş olamaz değil mi? Demir Kundura’nın “sneakundura” adını verdiğimiz modelleri ile bir taşla iki kuş vuracaksınız. Bu arada Demir Kundura da tam şakalı-punk grup ismi gibiymiş, belki compliation serisi filan yayınlaralar ileride de, havamızı buluruz.