İÇİNDEN MÜZİK GEÇEN DİZİLER: BREAKING BAD

İÇİNDEN MÜZİK GEÇEN DİZİLER: BREAKING BAD


Müptelasiyiz 


Son beş yılda ihtiyacımız olan bütün adrenalini bize sağlayan, Lost’tan beri izlemeyenin meydanlarda taşlandığı ikinci dizi olmayı başaran kendi içinde bir cumhuriyet; Breaking Bad…

 

 

“Herkes anlatıp duruyor, ne bu Breaking Bad?” diye sorsa anneniz; “İşte bir kimya hocası var, hasta. Bir gözü toprağa bakıyor, toprak kokuyor. Adamın da yazık hamile karısı bir de engelli oğlu var. “Ben gidince onlara kim bakacak, o kadar kredi çektik bankadan; nasıl öderler?’ diye düşünmeye başlıyor. Şans eseri it kopuk bir öğrencisine denk geliyor. Beraber meth üretmeye başlıyorlar ama abboov ne meth! Bütün uyuşturucu alemi ayağa kalkıyor; kim yaptı bu pişmaniyeyi diye. Sonra bizim kimya hocasının bir hoşuna gidiyor bu güç, bir hoşuna gidiyor. Zamanla tekinsiz, it bir adam olup çıkıyor, arada kanseri yeniyor. İşte böyle bir dizi.” diyerek az buçuk açıklayabileceğiniz Breaking Bad, bölümlerindeki gerginlikten çaktırmasa da müzikle iç içe bir dizimizdi.

 

 

Uğruna Çakır cenazesini andıran cenaze namazları kılınan Walter White’ın derinliği var mı yok mu hala tartışma konusu olan Jesse Pinkman’ın, nemrut Skyler’ın ve nicesinin ardından; müzikleri ile Breaking Bad’i özlüyoruz.

 

 

5 Numara: Walter White’ın Taco İle İş Görüşmesi / Catch Yer Own Train – The Silver Seas

 

İlk sezonun hemen altıncı bölümünde meydana gelen hadisede, ilk kötü adamımız Taco’nun Jesse’yi ıslak odunla pataklaması üzerine Walter White’ın ilk işleri yoluna koyma girişimi. Aynı zamanda bölüm sonu müziği, aynı zamanda “Vay canına!”nın ardındaki ses.

Henüz daha aile babası & kimya öğretmeni kimliği ağır basarken Walter White’ın ilk adrenalini tattığı ana şahit oluyoruz.

 

 

 

4 Numara: “Stay Out Of My Territory” / DLZ – Tv On The Radio

 

Tv On The Radio’nun Dear Science albümünden geliyor yine bir bölüm sonu “Vay Canına!” şarkısı. Artık tümden ruhunu Heisenberg’e satmış Walter White’ın kendi uyuşturucu bölgesini koruma için giriştiği sahnenin arkasındaki müzik diyor ki; “This is beginning to feel, like the long winded blues of the never.” 

 

 

 

3 Numara: Gale’in Karaokesi ve Walter White’ın Suçluluk Duygusu / Peter Schilling – Major Tom

 

Dördüncü sezon itibariyle Walter White’ın suçu Gale’e yıkması ile oluşan rahatlığın bir anda çöktüğü sahne. Heisenberg’ün içindeki suçluluk duygusunun dile geldiği sahne. Hank’in elindeki CD’lerden birinden Gale’in meşhur karaoke videosunun çıkması ve bir karaoke videosunun alabileceği en duygusal hali alması.

 

 

 

2 Numara: Walter White’ın Sevdiği Şarkı / A Horse With No Name – America

 

Walter White’ın başına gelenlerin özeti olan şarkıyı söylediği o sahne… Çölde mahsur kalmalar, susuz kalmalar derken; yaşadığı olayları özetleyen şarkı ile eğlenen adamın polis tarafından çevrilmesi ve Walter White olarak kontrolünü kaybetmesi…

 

 

 

1 Numara: Büyük Final / Baby Blue – Badfinger

 

“Yaşandı bitti saygısızca, Heisenberg olmanın tadına varınca. Mavi meth üretsen kimin umrunda, final şarkısına inanırım haydi zıpla.” şeklinde vizyonsuzca yaklaşmak yerine sanki dizi için yazılmış bir şarkı ile Breaking Bad’e veda ediyoruz.

 

 

Heisenberg’ü o çok sevdiği meth ekipmanının içinde bırakıp, göz yaşları içinde ayrılıyoruz.