ÖDÜL TÖRENLERİNDEN GAFLAR, ŞAKALAR, FIKRALAR

ÖDÜL TÖRENLERİNDEN GAFLAR, ŞAKALAR, FIKRALAR


Kuru Kuru ödül Alinmaz


Magazine bayılan Türk toplumunda yetişen insanlar olarak, ödül törenlerine bayılırız. Ödül törenlerinde kendilerini rezil eden insanlara ise daha çok bayılırız. Hepimizin ilkokul yılları, müsamereye çıkıp dili sürçen, heyecandan titreyenlerle dalga geçmekle veya bu rezil olanlardan biri olmakla geçmedi mi zaten? “Düşene güleceksin arkadaşım” öğretisi DNA’sına iliştirilmiş Play Tuşu Ailesi olarak biz de dalga geçmekle aşık atıyoruz. Hatta kime sorsanız söyler, birbirimizi sevdiğimizi, birbirimizle dalga geçerek gösteriyoruz. İşte bunlar hep sevdiğimizden…

 

Magazin tarihinden kaçmayan birkaç rezilli komik, komikli rezaleti sizin için derledik.

 

James Blake’in Blunt Soyadını Alması

 

 

Bu evladiyelik başlığının ortaya çıkmasının başlıca sebebi olan bu olay; David Bowie, Arctic Monkeys gibi rakiplerinin arasından sıyrılıp da şampiyonluk kupasını eline alan James Blake’in anons edilmesi esnasında gerçekleşti. NME’nin hiç-de-amatör-olmayan muhabiri Lauren Laverne’ün düştüğü bu gafı isteyenler Freudian Slip olarak da yorumlayabilir.

 

 

Jennifer Lawrence’ın Zarif Düşüşü

 

 

9gag, 4chan gibi dalga geçmeyi farz edinmiş dünya devlerinin gündemini yaklaşık iki ay üç hafta kadar meşgul eden bu olay, son yapılan Oscar töreninde gerçekleşti. Dior tuvaleti içerisinde çalışılmışçasına şık bir düşüş gerçekleştiren Lawrence, kendiyle-barışık-star oluşunun da etkisiyle kazandığı Oscar’ın hakkını verdi. Bu düşüş anı ise Lawrence’ın bir Disney prensesi olduğunu tescilledi.

 

 

Janet Jackson’dan Memuç Show

 

 

Meme. Büyük meme. Küçük meme. Silikonlu meme. Beyaz meme. Çikolata meme. Memeyi keşfeden ve 80’ler sonunda doğmuş her erkeğin Janet Jackson hakkında tekrar bir düşünmesine sebep olan bu olay, Amerika’nın Marmaray açılışından hallice geçen geleneksel şovu Super Bowl’da gerçekleşti. Haşin seven Justin Timberlake’in elinin rot balans ayarının kayması neticesinde meme ucunu bütün dünyayla paylaşan Janet Jackson’ın, hayatı boyunca ağabeyinden çok daha fazla konuşulabildiği ilk ve tek olay da budur.

 

 

Kristen Stewart’ın Patlamış Mısırla İmtihanı

 

 

“Depresifim ama o kadar da değil, aslında marjinal olmaya çalışıyorum.”cu kızların rol modeli Kristen Stewart’ın, Golden Popcorn ödülünü aldığı gibi kaybetmesi bir oldu. Henüz konuşmasını bile bitiremeden patlamış mısırını elinden düşüren Stewart’a annesinin bir daha hiçbir kediyi, bebeği, teknolojik aleti veya çaydanlığı emanet etmediği ise aldığımız duyumlar arasında.

 

 

Patrick Carney’den Justin Bieber’a Ayar

 

Lisenin inek çocuğuyla, zengin ve çevresi kabadayı kankalarla dolu popüler çocuğu arasında geçen kavgaları hatırlatan bu olay, The Black Keys’in davulcusu optik başkan Patrick Carney’e olan saygımızda yapacağımız oran değişikliği hakkında epey düşündürttü. Bir yandan “Çocukla çocuk olma be hacıkanka” dedirten, bir yandan da “Ulan şu çocuğa ayarı sen verdin ya, helal olsun be” dedirten olay; Patrick Carney’nin, Grammy ödülünü kucakladıktan sonra Bieber’a sataşmasıyla başladı. Korunma yöntemlerine inanmayan bir coğrafyaya sahip Belieberland olarak da anılan Twitter’a taşan tartışma, Carney’nin kendi Twitter hesabını Justin Bieber olarak kullanmaya başlamasıyla Carney lehine sonuçlandı. Çünkü zeka her zaman kazanır. Çünkü benim babam senin babanı döver.

 

 

Joe Jonas’ın Şarkı Sözlerini Fazla Ciddiye Alması

 

Jonas Biraderler’den Joe olanı, American Music Awards 2007’de şarkı sözlerinden birini literal alarak koreografi yapmaya kalkışınca elini kanattı. Performansı esnasında kırık camın üstüne düşünce avuçları kanayan Jonas, sıradaki şarkılarında Sibel Can cover’lamaya karar verdi. Soğan doğrarken elinizi kesseniz kimse görmez, bunu bir müzik ödülünde sahne alıyorken yaptığınızda ise mail kutunuza binlerce yarabandı düşebilir.

 

 

Alex Turner’dan Kötü Şaka

 

Sheffield’ın bağrında kutu bira içen mahalle delikanlısından, genç kızların sevgilisi kulvarına uzun atlama gerçekleştiren Alex Turner, 2006’da kazandıkları Mercury için teşekkür ediyorken; 7 sene içerisinde şakalar komiklikler ve kelime oyunlarıyla genç kızların kalbini çalma dalında ustalık belgesi alacağının sinyalini vermiş bile. İlk cümlesi “Somebody call 911, Richard Hawley has been robbed.” olan Alex Turner’ın, Hawley’i birlikte çalışmaya böyle ikna ettiğinden şüphelenmiyor değiliz.