EVLADİYELİK: KALIPLARIN DIŞINA TAŞAN POLİTİKACILAR

EVLADİYELİK: KALIPLARIN DIŞINA TAŞAN POLİTİKACILAR


Bizimkiler De Anca Uyusun...


Politikacı bakımından yüzümüzün güldüğü pek söylenemez. Birkaç örnek dışında “Salla başını, al maaşını”cılığın günümüzde en yüksek gelir getiren örneklerinden biri olan siyaset arenası, çok daha kötü emellere alet edilmeye de müsait malumunuz. Yine de karşımıza çıkan alışılmışın dışında, kalıpları iyi/garip anlamda yıkmayı başarmış politikacılara karşı ilgi duymuyor değiliz.

 

İster yabancı hayranlığı deyin, ister kabuğunu beğenmemek… Lakin bize hak vermiyorsanız da şu adamların hakkını verin. Renkli ya da farklı oldukları veya sade vatandaş hayatı yaşadıkları için siyaset dünyasında farklılık yaratan isimlerle karşınızdayız.

 

 

JON GNARR

 

Kesinlikle dünyanın en cool politikacısı… Başka bir tanım gelmiyor aklımıza. Reykjavik Belediye Başkanı Jon Gnarr, kendisi soğuk insanı sıcak İzlanda’da adeta bir güneş gibi parlıyor.

 

 

Modayı yakından takip etmesi, zamanında taksi şoförlüğü yapmış olması, bir punk grubunun üyesi olması, aktörlükte şansını denemesi, sokaktaki çöpleri toplaması, Gay Pride yürüyüşlerinde en önde yer alması, bedava Wi-Fi bulamayınca üzülmesi… Daha da sayalım mı? Gnarr, kesinlikle dünyanın en cool politikacısı!

 

 

 

JOSE MUJICA

 

 

“Dünyanın en fakir devlet başkanı” etiketine sahip Mujica, aynı zamanda dünyanın en gönlü zengin devlet başkanlarından biri. Maaşının yüzde 90’ını hayır kurumlarına bağışlaması, kendi kullandığı Vosvos’la dolaşması ve oldukça minimal mal varlığıyla kalıpları tuzla buz eden biri kendisi. Dünya malında gözü olmayan Mujica’nın en ayırt edici özelliklerinden biri de marijuana kullanımını ülkede serbest bırakmış olması.

 

 

 

ESAT KIRATLIOĞLU

 

Yüksek çözünürlüklü fotoğrafının olmaması içimize dert oldu Esat Ağabey…

 

Kendine özgü saç modeliyle Faruk Özak’la beraber hafızalarda yer eden Esat Kıratlıoğlu, katıldığı TV programlarında sergilediği renkli karakteriyle de TV kanallarının rating bakımından yüzlerini güldürmüştü. Lakin; Kıratlıoğlu’nu benzerlerinden ayıran en büyük özellik ise yüzme sevdasıydı. Özellikle kameraları toplayıp boğazda yüzdüğü anlarla oldukça renkli ve sırma saçlı görüntüler verdi kendisi.

 

Esat Bey'in saç kardeşi Faruk Özak

 

KAMER GENÇ

 

 

Kendisinin bu listede yer almasının yegane sebebi, bir gece oğlunun evinden çıktığında çapkınlık iddialarıyla kendisini görüntüleyen basın mensuplarına verdiği cevaptan başka bir şey değil. Belki de “Her kadın çiçektir” lafını fazla ciddiye alan Genç, kameralara “Oğlumun evine çiçeklerini sulamaya gitmiştim.” demeyi uygun görür…

 

 

BARACK OBAMA

 

 

Baracak Obama neden bu listede? Çünkü kendisi ezelden beridir bir indie rock hayranı. Bunun en büyük kanıtı da 2012 yılında Two Door Cinema Club’ın Washington konserinin tüm biletlerini satın aldığı iddiası. İddiaya göre Obama, iPod’undan eksik etmediği grubun konser biletlerinin hepsini satın aldıktan sonra kabine üyesi ve ailesiyle TDCC keyfi yaptı.

 

 

DAVID CAMERON

 

 

İşte tam da ülkesinin müzik kültürüne yakışan bir politikacı. Indie’yle harman olan İngiltere’nin huyundan suyundan nasiplenen Cameron; The Smiths, The Housemartins ve London Grammar dinlemekten çok hoşlanıyor. Ama dinlediği gruplar Cameron’dan hoşlanıyor mu? Özellikle Johnny Marr’ın “Sana The Smiths dinelemek haram” açıklamasının ardından pek sanmıyoruz. Keza The Housemartins de benzeri bir tepki verdi Cameron’a. Peki ne dinleyecek bu adam ha?

 

 

 

ROB FORD

 

 

Müptezel Politikacılar Partisi olsa kolaylıkla başkanlık koltuğuna oturabilecek Rob Ford, şimdilik sadece Toronto Belediye Başkanlığı’yla yetiniyor. Sarhoş çıktığı basın toplantıları, alkollü araç kullanımı, uyuşturucunun türlü çesidiyle içli dışlı olması, rehabilitasyon merkezleriyle arasındaki ilişkinin Pete Doherty’den hallice oluşu ve DJ’lik denemeleri ile türdaşları arasından kolayca sıyrılan Ford’un ilerleyen zamanlarda daha çok vukuatıyla karşılaşacağımıza eminiz.

 

 

Bir de böyleleri var maalesef…

 

Çok çalışıyorlardı… 

 

Melih Gökçek'le Flash TV kalitesinde Disneyland Hatırası

 

 

BONUS: Bill Clinton ve plak sevgisi