PLAY TUŞU SUNAR: SAAT 10’DAN SONRA BİRA ALMANIN YOLLARI

PLAY TUŞU SUNAR: SAAT 10’DAN SONRA BİRA ALMANIN YOLLARI


Bize Her Saat 06.00 - 22.00


Coğrafi koordinatları 36 – 42 Kuzey Enlem ve 26 – 45 Güney Boylam'da kalan, yazları Alex Turner sıcaklığında, kışları da Nicole Kidman soğukluğunda geçen enteresan ülkemizde alkol tüketme saatleri artık maalesef belli bir çerçeve dahilinde.

 

Kapıcılar Kralı filmindeki "Votkacı Sarhoş" lakaplı, (ki bizce enfes bir lakaptır) ismi film boyunca hiç geçmeyen Şevket Altuğ'nun roket hızında tükettiği içkilerden sonra Kapıcı Seyit'in karısı Hacer; "Aa, ne çabuk içmiş bitirmiş, sarhoş. Zıkkım içsin" diye bir tepki verir. Bunun üstüne Kemal Sunal adeta bizim için bir hayat felsefesi haline gelen cevabını yapıştırır; "Sana ne lan? Sana ne? Bırak içsin."… Doğru söze ne hacet diyoruz ve 22.00'den sonra paralel evrende nasıl biramızı alabiliriz, nasıl o birayı iyi ederiz, mahalleden, stadyumlardan, Hollywood'dan adam çağırarak çözümler üretiyoruz:

 

DARTH VADER İLE BAKKALI KANDIRIYORUZ

 

 

Darth Vader'ın iyi fakat çevresinin kötü olduğunu Return of the Jedi'da görmüştük. "Al artık beni koynuna karam." diyerek babasını iyi tarafa çekip teyzeden hallice Palpatine'i dövdürten Luke Skywalker'dan sonra Darth Vader kullanma sırası bizde.

 

Önerimiz şudur ki; uzaktan kumandalı asma kesmeye inanan, Jedi Mind Trick denilen illetle de kandırmadığı zat kalmayan yaman Jedibaşı Darth Vader, bira aşkına bu özelliklerini direnen bakkal abinin üstünde kullanabilir.

 

Darth Vader, bakkaldan gelecek olası bir; "Saat 10 oldu karam, valla bira veremiyoruz. Verebiliyor olsam niye vermeyeyim, ben niye para kazanmayayım?" cümlesini duyar duymaz sağ elini güzelce bir yörüngede salladıktan sonra; "Saat 10 olmadı, dört şişe bira sar abine" diyerek Jedi Mind Trick'lerin en güzelini yapabilir.

 

 

KALECİ VOLKAN'LA BİRAYI BAKKALDAN ALDIRIYORUZ

 

 

Japonya'nın Karate'si, Brezilya'nın Capoeira'sı, Tayland'ın Muay Thai'ı varsa bizim de Evden Aldırma isimli dövüş sanatımız var.

 

Kaleci Volkan'ın pratiğini basın mensupları üstünde deneyerek patentini aldığı dövüş sanatı, genel olarak gözünüze kestirdiğiniz rakibinizi evinden aldırmakla tehdit etmek üzerine kurulu.

 

Kan ter içinde maçtan çıkmış bir Kaleci Volkan'la saat 10'dan sonra gidilen bir bakkalda eğer bakkal abi bira vermiyorsa, o bakkal abinin başına hayırlı şeyler gelmeyecektir. Burada devreye girip bakkal abiye Evden Aldırma dövüş sanatı üzerine açıklayıcı birkaç cümle kurmanız, telefonunuzdan birkaç video açmanız (Lincoln kovalama önerilir) yeterli olacaktır, afiyet olsun.

 

 

MAVİ BONCUK EKİBİYLE BAKKALI KAÇIRIYORUZ

 

 

Annemize, babamıza, halamıza, teyzemize bazı yabancı kavramları anlatmaya çalışırken İsmail Türüt gibi terliyoruz, İngilizce'den kötenk diye çevirmeye kalkınca da Sevtap Perman gibi perişan oluyoruz.

 

Bu derdimizi paylaşıyorsanız ve günün kavramı Stockholm Syndrome ise haberlerimiz iyi. Örnek olarak büyüklerinize şöyle anlatabilirsiniz: "Anne ya, Mavi Boncuk var ya Emel Sayın'ı halıya sarıp kaçırdıkları film? Hah işte daha sonra Emel Sayın bu kaçıranları çok seviyor da geri dönmek istemiyor ya? Hah işte o davranışın adı var; Stockholm Syndrome."

 

Saat 10'dan sonra bira alma konusuna geri dönersek; bakkal çok mu ısrarcı çıktı? Bakkal halden anlamıyor mu? O zaman Baba Yaşar'ı çaldırıp kapıyoruz, kendisi ekibi toplayıp geliyor, bakkalı halıya sarıp kaçırıyoruz. Efendi insanlar olduğumuzdan kaç bira aldıysak parasını kasaya koyuyoruz, sonra arkamızdan konuşmasınlar. 

 

 

BACK TO THE 21.59

 

 

Üçüncü biradan sonra insanların öncelikleri dramatik olarak değişebiliyor. Dördüncü veya beşinci biraya hiç değinmek istemiyoruz çünkü oralardan çok kötü vuran insanlarız.

 

Birkaç şişe biradan önce Back to the Future'ın Pişmaniye lakaplı profesörü Dr. Emmett Brown gelip; "Play Tuşu, atlayın arabaya geziyoruz. Nereye çekeyim?" diye sorsa vereceğimiz çok mantıklı cevaplar varken, saat 10'u geçti mi alkollü bünye direkt; "21.59'a çek doktor." diyecektir, desin de…

 

DeLorean'la bize her saat 21.59.

 

Bu dört yöntemin başrollerindeki arkadaşlara ulaşamıyorsanız veya ulaşıp da ikna edemiyorsanız o zaman en mantıklısı alkol satış yasağını günü gününe, saati saatine takip etmek.

 

www.saat10oldumu.com sizin ilacınız olacaktır.

 

Aşağıda bu yazının kardeşleri, abileri, halaları, uzaktan kuzenleri de bulunmakta, onları da sevin:

 

Play Tuşu Sunar: Metallica Prestij Müzik'ten Çıksaydı Ne Biçim Olurdu?

 

 

Play Tuşu Sunar: Türk Dizilerini Hollywood'a İteledik

 

 

Play Tuşu Sunar: Alex Turner Tek Başına Olsaydı?

 

 

Play Tuşu Sunar: Öyle Semte Böyle Logo

 

 

Play Tuşu Sunar: Bir Kavanoz Nutella Kaç Lahmacun Eder?

 

 

Play Tuşu Sunar: Ertem Eğilmez'e Posterler Hazırladık

 

 

Play Tuşu Sunar: Wes Anderson'ın Türkiye'sine Hoş Geldiniz

 

 

Play Tuşu Sunar: Bret Easton Ellis'e Doğum Günü Hediyemiz Var

 

 

Play Tuşu Sunar: Pop Kültür İkonlarıyla Votka Masaları