PLAY TUŞU SUNAR: AÇIK MERT KORKUSUZ İÇECEK REKLAMLARI

PLAY TUŞU SUNAR: AÇIK MERT KORKUSUZ İÇECEK REKLAMLARI


İşte O Yasaklanmayan Reklamlar


Reklamın iyisi de olur, kötüsü de olur, bokum gibisi de olur, Kate Upton’a benzeyeni de olur, Michael Fassbender’a çalanı da bittabi olur. Yani en azından bizce olur diyelim.

Dehidrasyonun bayrak sallayarak hilal şeklinde bizi kuşattığı şu kavruk yaz günlerinde vücudumuza likit soka soka bilinçaltımız sulandı, akut bir şekilde IQ düşüşüne geçtik.  Peki düşerken yanımızda neyi de götürüyoruz? İçecek reklamlarını. Alın size bizim gözümüzden tükettiğimiz sıvıların Play Tuşu paralel evreninden servis edilen düzmece reklamları.

SARI KOLA

En son ne zaman Fanta içtiğinizi hatırlıyor musunuz?

En son ne zaman birinin dolabında Fanta gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Tabii ki de hatırlamıyorsunuz.

Sarı Kola, Sarı, Sarılı, Sarı Gazoz isimleriyle de halkın arasına inen, gücünü halktan alan gazozu boşlayanları en yakın bakkala davet ediyoruz, yılda bir iki Fanta için, iyi gidiyor. (Daha çok içmeyin, bir iki kafi)

 

YEŞİL SERMAYE

Akşam midenize bir büyük rakı, üç dört lahmacun, yarım ocakbaşı mutfağı sokmuş bir şekilde uyuduğunuzu varsayın. Yatmadan su içmeyi unuttuğunuzu, sabah kalkıp işe yetişirken de suya vaktinizin kalmadığını ekleyin tabloya. İşe giderken tam metroya bineceksiniz ki bütün sevimsizliğiyle bir Sermaye su otomatı sizi kolları açık bir şekilde karşılıyor. Ne yapıyorsunuz? Tabii ki de kana kana içmiyorsunuz.

 

HÜPLET GÜMLET

Plastik top, Rus sarhoş videoları, Akıllı TV gibi anında IQ düşüren şeylerden birisi de Capri Sun. Almanya’ya giden cimri arkadaşlarımızın 0.1 Euro’ya alıp hediye olarak masaya celp kağıdı gibi koymasıyla “Aa, Capri Sun, içerim.” cümlesini herkese kurduran şeker tankına herkesin bildiği üzere Rodriguez de çok güzel bir şarkı yazmıştı.

 

10 NUMARA BİRA

Deniz kenarında bira içen havalı altıpaketli abiler, elinden telefonu düşürmeyen dönüp bakmaya utandığımız güzel ablalar, evden kaçıp sahilde içen amcalar, ilk yaz birasını kumda içen gençler ve daha nice yazlık karakterin eklenmesiyle oluşturulan bira jürisinin 10 Numara Bira notlarını açıklıyoruz:

Altıpaketliler: 10
Whatsappkızlar: 10
Kutucular: 10
1.5 Biracılar: 10
Diğerleri: 10

 

İDOBAY İBO SUYU

Şanlıurfa’da geliştirilmiş çok özel bir formülün ürünü olan İbo Suyu yazın iddialı freş içeceklerinden. Hem harareti aldığı, hem de vücuda genel bir serinlik kazandırdığı için beach club’larda tercih edilen İbo Suyu ile yapılmış özel kokteylleri ise özellikle Alex’in Yeri’nde denemenizi öneriyoruz.

 

SOKAK KUPASI

Hiçbir maç sadece gazozuna oynanmaz, bir hırslı çıkıp o maçı baltalar.
Hiçbir maç 5’te devre olup 10’da bitmez, bir dayanamayan çıkıp o maçı uzatır.
Hiçbir maç da ayrıca sokakta saatlerce oynanan, düşe kalka diz kapaklarını ebediyen yara bere içinde bırakan maçların tadını vermez. Sokmuşum halı sahaya.

 

CIVA

9 çocuğunuz var ve hepsi meyve suyu diye tutturuyor mu?
Ay sonu geldi, parasızsınız ve meyve suyu içmezseniz ölürsünüz mü?
Öğrenci evine alınan meyve suları dolabı bile göremiyor mu?
O zaman sizin ilacınız aha bu meyve suyu. Dünya üzerinde cıvadan bile yoğun olan yapısıyla biliminsanlarını şaşkına çeviren, üstüne litre litre su ekleseniz de her türlü gideri olan Cıva bütün sorunlarınızı çözecek.

 

UYUTAN

Lahmacunun, köftenin, kebabın, dolmanın, kısacası hafif olmayan her Türk yemeğinin en iyi yancısı olan ayranın Mayıs ayını geçtiğimiz andan itibaren tek özelliği akıllara geliyor, o da uyutması. Nice Ambien’ler, Rozerem’ler, Halcion’lar yaz günlerinde iki ayranın vücuda girmesiyle çöpü boyluyordu, ilaç firmaları bu soruna bir çare arıyordu… Bu arada Kola yerine Pepsi veren yerlerin de ABV.

 

CAMSİL

Horbit, Mangalyak, Evkur, Lavaboaç, Emedur gibi emreden ürünler familyasının atalarından olan Camsil’in emmioğlusu Powerade nelere kadir biliyor musunuz? Hangover’dan çöp gibi uyandığınız sabahların kurtarıcısı, vücudunuzu üstünden kapatıp açanı, günü kurtaranı ve daha bir sürü şey. “Hadi lan oradan.” diyen arkadaşlara leş gibi içtikleri gece uyumadan bir şişe içmelerini öneriyoruz, daha sonra bize teşekkür edersiniz.

 

DÜZ DUVAR

“Biz daha çok işte artık ev partileri.”, “Valla dışarı çıksam bile uzun zamandır saat 2’yi görmedim.”, “Detoks ile sıkı fıkıyız.” diyen gece hayatının sıkıcı ve bir o kadar da iç bayan insanlarına acilen iki kutu Düz Duvar çekin. Sabahlar rahatlıkla olmayacak. Kendilerini “More more more” yani “Daha daha daha” diye bağırıp bağırıyorken bulacaklar, ya da bulmasınlar lan o ne öyle, dandik film çevirisi gibi olur.

 

RICHPRIDE UÇAK SUYU

Kıçları uçakta deri koltuk görememişler…
Yanlışlıkla business’ta uçtuklarında “Lan acaba bu gelen şampanya paralı mı?” diye içi içini yiyenler…
Yine business’ta gelen sıcak el havlularını ne yapacağını şaşıranlar…
Siz de artık kısa ve etkili bir cümle ile etrafınıza zengin gözükebilirsiniz; “Varsa domates suyu alabilir miyim?”…