TÜRKİYE’NİN TEK ŞARKIYLA ŞÖHRETİ KAPANLARI

TÜRKİYE’NİN TEK ŞARKIYLA ŞÖHRETİ KAPANLARI


One Hit Wonder Nedir, Ne Değildir?


Tek şarkıyla kalbimize kazınanlar, tek şarkıyla aklımızı alanlar…  O tek şarkıdan sıkılınca unuttuğumuz yıldızlar, yıldızlarımız…

 

Bazen bir şarkı takılır kafanıza, sadece videosunu hatırlarsınız ve “Hani böyle kadın kocaman bir kafesin içindeydi, kesin biliyorsun.” diye etrafınızdakileri darlarsınız. Bazen de sadece bir melodi vardır kafanızda “Dadada da da dididi…” diye diye şizofreniye göz kırpmaya başlarsınız.

 

Yabancıların “One Hit Wonder” dediği bizim ise “Tek şarkıyla patladı ama devamı gelmedi, yazık oldu.” dediğimiz kavrama el koyuyoruz. Durup dururken aklımıza gelen şarkıları ve “Nerede şimdi o?” diye sorduran müzisyenleri masaya yatırıyoruz. Çünkü, tek şarkıyla patlayan şarkıcılarını unutan insan aslında geçmişini unutmuş demektir. Play Tuşu sizin geçmişinizi unutmanıza izin vermeyecek, merak etmeyin.

 

 

Akın – Rebeka

 

 

Dünyanın en eğlenceli şarkısı gibi duran Rebeka aslında insana hiçbir şey takmamasını naifçe belirtiyor. Melodisi ve videosu her daim kafanızda yankılanabilecek güçte. “Akın şimdi ne yapıyor?” diye soruyorsanız, Akın şu ana Rebeka’nın Yeri’nde komi olarak çalışıyor.

 

 

Tayfun – Hadi Yine İyisin

 

 

Miles Davis’in Türkiye şubesi olmak isterken, klarnetçi muamelesi gören Tayfun, One Hit Wonder’ın ekmeğini en çok yiyen isim oluyor. Hala Türk Pop Müziği’nin en çok akılda şarkılarından biri olan Hadi Yine İyisin, Tayfun’a fahri psikolog unvanı kazandırdı.

 

 

Ünlü – Rüya

 

 

Almanya’dan güzel müzik ithal ettiğimiz dönemlerden geliyor Ünlü’nün efsane şarkısı Rüya. Hala havada 90’lar tadı olmasını isteyenlerin ilk tercihi olan Ünlü, şu anda ne yapıyor dersiniz? Tabii ki barda gördüklerinin yanına oturmuyor. Dersini aldı.

 

 

BBG Tarık – Of Deli Gönül

 

 

 

Ülkece bize “Of!” demeyi öğreten, gönlünü karşısına alıp konuşmayı deneyen ilk müzisyen olarak tarihe geçiyor Tarık. Biri Bizi Gözetliyor ile hayatımıza giren Tarık, Of Deli Gönül ile hayatımızdan çıkıyor.

 

 

Grup Laçin – Bekar Gezelim

 

 

Bir futbol takımı kendine has bir dizilişi olan Grup Laçin, Bekar Gezelim ile görevini tamamlayıp dağıldı. Grup Laçin hala bir ekip olarak Büyükada’yı geziyor.

 

 

Ahmet –Ah Canım Vah Canım

 

 

Kafiyenin gidebileceği son noktayı görmek isteyen Ahmet, sonunda “Pozitif Düşünce Kazanır.” mesajıyla kariyerine son noktayı koyuyor. Ahmet hala müzisyenliğe devam ederken, videosunda oynayan kavruk dansçı ise sınır dışı edildi.

 

 

Grup Raptiye – Hello Malatya

 

 

Toplumsal düzene bir mesaj vermek, çarpık yapılaşmadan dem vurmak, göçün sonuçlarına değinmek isteyen bir şarkı ancak bu kadar sinir bozucu olabilir.

 

 

Taner – Affetmedim Kendimi

 

 

Pişmanlığın son kalesi olan Taner, kendi One Hit Wonder’ı ile hala kalbimizde…

 

 

Seçil – Uhde

 

 

Uhde’nin en büyük özelliği şarkı olarak değil, video olarak One Hit Wonder olması. Hala çocukluk travması olarak bu videoyu hatırlayanlar, kendi arasında bir destek grubu kurdu.