BERBER SOFRALARINA MEZE OLAN HOLLYWOOD

BERBER SOFRALARINA MEZE OLAN HOLLYWOOD


“varsa Brad Pitt Saçi Alabilir Miyim?”


Berberlerin yalancı vaatlerine alet olmuş ünlüler, ünlülerimiz… Sizin saçınızı isterken harap olduk!

 

İnsanlık tarihinin en acı hikayelerinden bazıları berber koltuklarında yaşandı. Sevgilisinden ayrılıp, hayata yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç kızlarımız, ortamlarda adından önce saçının namı gitsin isteyen genç erkeklerimiz, sadece fön çektirmek için yola çıkan ama kendini CHP Kadın Kolları’nda bulan plaza kadınlarımız… Hepsinin o koltukta yaşanmış birer hayal kırıklığı, akmış bir damla gözyaşı var.

 

Günümüzün umut tacirleri berberler, insanların en kırılgan oldukları zamanda her şeyin yoluna gireceğini vaat ediyor. Hüzünlü insanları omzundan yakalıyor ve “Merak etme, her şey düzelecek. Önce gel de seni bir tıraş edelim, yüzün gözün açılsın.” diyor. Onların bu samimi söylemlerine kananlar berberden çıkarken; yolunmuş tavuk ile besleme saçı arasında bir yerde buluyor kendini. Şimdiden sizi hüzünlere sürükleyen bu örneklerde kendinizi bulduğunuza eminiz. Çünkü biz hayatın içinden bildiriyoruz.

 

Peki bu berberler, bu umut tacirleri cesaretlerini nereden alıyor? Nasıl onları kayıtsız, şartsız güvenip yola çıkabiliyoruz? Hangi güç bizi onların ağına düşürüyor? Bu soruların cevabını Uğur Dündar bir berber basmadan önce biz verelim istedik ve bilinçaltımıza küçük bir yolculuk yaptık.

 

İlk teorimiz berberlerin dördüncü boyutta yaşayan insanlar olması yönünde. Gelecekten mesaj göndermeyi başarabilen berberler, odamızda kendi halimizdeyken devrilen kitaplar aracılığı ile bize saçımızı kestirmemiz gerektiğini söylüyor. Bu fikri bilinçaltımıza yerleştiren mahalle berberleri bizi ağlarına kolayca düşürüyor.

 

Bu fikir “O kadar saçma ki neredeyse inanacağım.” sınıfına giriyorsa, merak etmeyin ikinci bir teorimiz daha var: HOLLYWOOD!

 

Berberlerin büyük projesinin anahtarı aslında Hollywood’un en popüler isimleri… Bunca sene gördüğümüz, gülüp geçtiğimiz resimler aslında bilinçaltımıza işliyor ve Esentepe’deki mahalle berberini kafamızda David Beckham’ın uğrak yeri olarak kodluyoruz. İşte bu acı tablonun, büyük yap-bozun parçaları…

 

Brad Pitt

 

 

Bu pozu tanıdınız mı? Fury ile hepimizi saçına hayran bırak Brad Pitt, bu oyunun en büyük parçalarından biri. Etkisi maalesef geçmek bilmeyen diken diken a.k.a. kirpi saç modelinin yılmaz savunucularından Brad Pitt, nice genci berber koltuğunda perişan etti.

 

 

Jennifer Aniston

 

 

Bir dönem Brad Pitt ile fırtınalı bir aşka yelken açan Jennifer Aniston, sevdiceği ile aynı mavi duvarın önüne geçiyor ve kat kat saç kesiminin yalan dünyasını bize vaat ediyor. Biz kat kat kestirince emekli öğretmen dünyasına bir adım daha yaklaşırken, Jennifer Aniston bize sahte, alaycı bir gülümseme atıyor.

 

Colin Farrell

 

 

Şu saçların sürreal duruşuna bakın… Salvador Dali eseri olması beklenen bu saçları size Kağıthane’de bir berber sağlayabilir mi? Bu beklentiyle yola çıkmak çok mu safçadır? Naiflik bir berberin elinde son yolculuğuna uğurlanırken, bize gözlerini kısıp bakan Colin Farrell artık yanımızda değildir.

 

 

Sawyer

 

 

Lost’un bir dönemin en popüler dizisi olduğu gerçeğini, Sawyer’ın saçının zamanın en meşhur saç modellerinden biri olması gerçeği karşısında diz çöküyor ve tövbe ediyor. Herkes saçını uzatmak, yanaklarından düşürmek istiyordu. Bu hayalle berber kapısından girenler asker tıraşıyla nasıl çıkmayı başardı? Hala muamma…

 

 

David Beckham

 

 

Şu an bir moda ikonu olabilir, tarzına kuş dili bile konuşturuyor olabilir ama bir dönem David Beckham uzun saçlıların tek boynuzlu atıydı. Nice baba yiğit bir David Beckham olabilmenin hayalinin peşine takıldı ve o karanlık yolda kayboldu. Suç onlarda değildi, suç David Beckham hayali satan berberlerdeydi.

 

 

Acı vatan Almanya tadında sunduğumuz örnekler içinizi karartıp, yüreğinizi paramparça etti mi? Tünelin ucundaki ışığı göremiyor musunuz? Merak etmeyin, yardım elini de Play Tuşu uzatıyor. Biz bu hayallere kanmadan yaşamayı nasıl başarıyoruz? Hair Mafia sayesinde. Nişantaşı’nın senelerdir gerçekleştirebildikleri hayallerle aydınlatan, son günlerde Cihangir’i fetheden Hair Mafia; CHP Kadın Kolları’nın, diken diken saçların giremediği vaat edilmiş topraklar demek aynı zamanda. O vaat edilmiş topraklardan arsanızı almak için sizi Facebook sayfalarına, Instagram sayfalarını ve hatta internet sitelerine alalım.