MÜKEMMEL YILBAŞI PLANINA MEYDAN OKUMAK!

MÜKEMMEL YILBAŞI PLANINA MEYDAN OKUMAK!


Var Mi Arttiran?


"Evde miyiz, dışarıda mı?"

"Beyoğlu'nda mıyız, Kadıköy'de mi?"

"Baş başa mı, bizimkilerle mi?" gibi klişelikten ölecek yılbaşı sorularına hayat öpücüğü veren soruyu bulduk: "Geçen yılbaşı ne yaptın?"…

 

Bir nefes alıp düşündüğümüzde yılbaşı gecesinin ne kadar da Alzheimer hastalığına göz kırpan sendromları barındırdığını kolayca anlayabiliyoruz. Yüz kişiye sorduk yüzü de ne yaptığını tam hatırlayamıyor. Neden? Çünkü plan programsız yılbaşı geçirenin yolu şaşar. Galaxy Note 4 ve S-Pen ile günü gününe not alan, çektiği fotoğrafları Instagram'a yakışıklı bir şekilde koyanın ise yüzünde güller, fotoğraflarında ise like çiçekleri açar. Geçen hafta Instagram'a mavi ekran verdiren Emre Samsun'un çıkardığı Mükemmel Yılbaşı plan programıyla senenin gerçek anlamda en uzun gecesine başlıyoruz…

 

 

 

 

 

Eminönü bir yaşam biçimidir. Kuru kahvecisi, balık ekmekçisi, dünya üzerinde tükenmeye yelken açan dillerin yağ gibi kayarak konuşulması ve daha bir milyon ilginçliğiyle meşhur olan şehrin en eski semtine 31 Aralık'ta gitmezsek Noel Baba'dan dayak yiyebiliriz. 15 Aralık'tan itibaren 2 kilometreye ulaşan Nimet Abla sırasına girip Milli Piyango bileti almazsak da aileden azar yiyebiliriz. İşimizi sağlama alalım.

 

 

 

Esnafa ne zaman; "İşler nasıl gidiyor şeker abim?" diye sorsak genelde ağladıkları şeyin kan olduğundan bahsediyorlar. Yılbaşı dışında çok haşır neşir olmuyorsak bile yılbaşında Noel Baba beresi sebebiyle bir yaşanmışlığımız olsun deriz.

 

 

Yeni yıl planından sapmaya başladıysak alternatifleri düşünmenin zamanı geldi. Alternatiflere daldıysak da hiçbir zaman uygulanmayan yeni yıl kararlarına koşarsak yeni yılda önümüzü daha net görürüz.

 

 

Kokoreç sevmeyenin insan sevmeyeceği gibi, kokoreç sevmeyenin 2015'i de sevemeyeceğini düşünüyoruz. Ocakbaşı restoranlarında duvardaki fotoğraflarda yer almanın bir adım ötesi olan geleneksel "Kokoreç ustasıyla fotoğraf"ı yılbaşında çektirmeyecekseniz, hele ki bir de Galaxy Note 4 ve S-Pen ile ustaya bere yapıştırmayacaksınız ne zaman yapacaksınız?

 

 

 

Belli bir yaşa geldikten sonraki aile ziyaretlerinin tartışmasız Kasvet Ligi şampiyonu; aileyle birlikte televizyon izlenen saatler olabilir. Yılbaşı özel olarak da bilinen Sibel Can'ın programı, o ara hangi dansöz meşhursa o dansözün saati, komik olmayı evde bırakmış komedyenler ve bazı adını bilmediğiniz ünlüler eşliğinde geçireceğiniz zamanda çıkartın Galaxy Note 4'ünüzü, kuşanın S-Pen'inizi ve durumdan istifade yapıştırın size özel Instagram fotoğrafınızı…

 

 

 

Michelin liginde yıldız savaşlarına giren Kopenhag'daki Noma da, San Sebastian'daki Mugaritz de yerin dibine batsın. Geleneksel bir anne yemeğinden, hadi onu da geçtik; geleneksel anne yılbaşı yemeğinden daha güzel bir şey var mıdır? Hiç…

 

 

 

Tom Cruise ve ilgili merci, yeni Mission Impossible filmini İstanbul ve İstanbul trafiğinin etrafında gelişen senaryolar üzerine çekecekmiş diye bir duyum aldık. Cuma trafiği, iş çıkışı trafiği ve yılbaşı trafiği olarak bir üçleme yapacağı konuşulan yönetmene önerimiz yılbaşı filmi üzerine gitmesi… Hangimiz sayısız yılbaşını sokakta, takside, koridorda, merdivenlerde, asansörde kutlamadık ki? Zahmetsiz heyecan.

 

 

 

Yeni yılın ilk kendini bilmeden, vücudunu tanımadan içen arkadaşına güzel bir şaka yapmadan yeni yıla girmeyin. Soğuyunca bir şeye benzemeyen yemekler gibi sızmış arkadaş da şaka yapmazsan bir şeye benzemez…

 

 

 

Çorbacı bir restoran ismi olmaktan öte bir insan sıfatı olmalıydı diye düşünüyoruz. Bu düşüncemize yılbaşı gecesi normal insanların mumu söndürdüğü saatlerde sıcak kaseye kaşık sallamak isteyenler de katılacaktır. "Ne haber çorbacı?" diye en iyi arkadaşınıza gece 03.00 sularında bir cümle kurduğunuzda çorbacı kelimesi hoşunuza gidecektir, bize inanın. Bir diğer hoşunuza gidecek şey de averaj çorba fotoğrafınızı Galaxy Note 4 ve S-Pen'in yardımıyla like maratonunda koşturmanız olacaktır.

 

 

 

"Yeni yıla nasıl girerseniz öyle geçer" geyiğini boş verin, bir yerden sonra bu yılbaşı kendinize sade bir güzellik yapın, eğlendikten sonra vurun kafayı saatlerce uyuyun. 10 saat uykunun en üst lige roketleyemeyeceği ruh hali ve psikolojiyi biz tanımıyoruz.

 

Klişe olan şeyler çoğu zaman güzel olduklarından dolayı klişedir. Bu yılbaşı planınızda Instagram kurtarıcınız Samsung Galaxy Note 4 ve S-Pen marifetleriyle klişe bir şekilde herkese epey mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyoruz.