2015’TE HANGİ ALBÜMLERİN YOLUNU GÖZLÜYORUZ?

2015’TE HANGİ ALBÜMLERİN YOLUNU GÖZLÜYORUZ?


Başlasin Geri Sayim


2014 ile vedalaştığımıza göre 2015’e müzikal anlamda kocaman bir kucak açmanın vakti geldi.

 

2014’te promosyonu bol albümler gördük, taksit taksit yayınlanan albümler gördük, çok iyi şarkılar dinledik, çok kötü şarkılara hemen hemen her köşe başında maruz kaldık. Geçtiğimiz yıl popüler kültürü yerin dibine de soktuk, başımızın tacı da yaptık. Thom Yorke müzik piyasasına kendince bir tokat attı, Nicki Minaj “Seks satar” mantığını damacana su gibi dağıttı. Kısaca müzikal anlamda oldukça hareketli bir seneydi. Bu senenin içinde en iyileri bulmayı çalışken kendini Songül Karlı Sütyensiz videosunda bulanları elinden tuttuk ve En Kral Albümler 2014 listemizi hizmetinize soktuk. Öncellikle bu evladiyelik hizmete erişmek için sizi BURAYA alalım.

 

Geride bıraktığımız senenin üstüne bir sünger çekmeniz için size 2015’te yolunu gözlediğimiz albümlerle geldik. Yaptırdık çiçeğimizi, aldık lokumuzu; yeni yılda bizi kitleyecek albümlerin askerden dönmesini beklemeye başladı. 2015’in 2014’ten daha iyi bir sene olmasını dilerken, müzikal açıdan 2015’in 2014’ün ağzını burnunu kırmasını da dilek listemize ekliyoruz.

 

Marilyn Manson – The Pale Emperor

 

 

Marilyn Manson’ın bol bol blues dinleyip kaydettiği The Pale Emperor, senenin ilk büyük albümlerinden biri olarak sırada bekliyor. Uzun zamandır kendi sessizliği içinde kariyerine devam eden Manson’ı başka şeyler denemek üzere çıktığı yolda başarılı adımlar atarken görüyoruz The Pale Emperor’da. Albümün üzerine uzun uzun konuştuğumuz incelemesi için sizi BURAYA alalım.

 

 

Björk

 

 

Adı sanı, yayınlanacağı tarihi belli olmayan Björk albümü tüm bu belirsizliğin ortasında bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor. İzlanda’nın can paresi Björk, son zamanlarda kendini sanatın çeşitli dallarının kollarına bıraktı. Müzik konusunda üç senedir sessizliğini koruyan bir Björk’ten korkmak gerek, dönüşü muhteşem olabilir.

 

 

Twin Shadow – Eclipse

 

 

2012’de Confess ile önce aklımızı alan sonra da kalbimizi çalan Twin Shadow, dönüşünü bu yıl yapacak. Oldukça kişisel bir albüm hazırladığını söyleyen Twin Shadow ile vuslat tarihi 17 Mart.

 

 

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday

 

 

Oasis’in ciğerinin yarısı, sakin kardeş olmanın sorumluluğunu üstlenen Noel Gallagher, kendi grubuyla harikanın üst seviyelerinde bir albüm yayınlamıştı. 2011 yılında grubun adını taşıyan albümün devamı gelmemişti, biz de depresyondan yorgan altlarına mahkum kalmıştık. Aynı zamanda 2015’in en iyi haberlerinden biri olma sıfatını taşıyan albüm ile 2 Mart’ta buluşuyoruz.

 

 

Modest Mouse – Strangers To Ourselves

 

 

Indie rock camiasının saygı duyulan ağabeylerinden Modest Mouse, pek uzun çok uzun süren sessizliğini bozuyor. Bu uzun sessizliğin ardından, tepelerin arasından güneş doğacak mı diye görmek için 3 Mart’ı beklememiz gerekiyor.

 

 

Gang Of Four – What Happens Next

 

 

İngiltere’nin post-punk efsanesi; Alison Mosshart, Robbie Furze ve Herbet Gronemeyer gibi isimlerle dönüyor, gözler doluyor. Post-punk namına bu kutlu haberin içinin boş olmadığını albümden sızan Broken Talk ile anlıyoruz.