ÇAĞIMIZIN VEBASI: YANLIŞ SELFIE

ÇAĞIMIZIN VEBASI: YANLIŞ SELFIE


Yanlışlık ömür boyu...


Yanlışlığın masumu da var, hin oğlu hin olanı da var. Biz ikinci olana hiç bulaşmadan masumiyet müzesinin yolunu tutalım. Mesela, Kushel Rock Meyhane Edition diye bir toplama albüm hazırlansa, A1 olarak CD’ye girecek Zeki Müren’in Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar şarkısını “Ben yanlışım, ben yanlışım, yanlışım.” diye söyleyebilecek tanıdıklarımız var… Ya da masumiyet müzesi ile Orhan Pamuk’a giriş yaptıysak, son kitabında Bozacı Mevlut’un yanlışlıkla kaçırmak istediği kızın ablasını kaçırması var… Masum yanlışlıklar listesi uzayıp ferman olmadan yanlışlıkta selfie klasörünü açalım, kafamız rahat etsin.

Yanlış selfie nedir? Nasıl çekilir?

Uğruna yatlar katlar satıp, ev ile kavga edeceğin futbolcuyu görmüşsündür. Elin ayağın birbirine dolanmıştır. “Abi, abi sen dinleme gazeteleri, kralsın kral. Bir selfie yapsak” yanaşmasından sonra hızlıca bir fotoğraf çekersin ve futbolcu kendi garip lüks hayatına devam eder. Elindeki fotoğrafa bakarsın. AVM’nin duvarını, dükkanlarını çekmişsindir. Aktif olmayan ön kameraya lanet olsundur…

Yanlış selfie, profesyonel fotoğrafçı olup çok kötü Instagram yönetenlerin, çok ünlü olup zevksizlikten öleceklerin ve çapsız renk kullanımının ulaşacağı doruk noktalarında dolanıyor. Sen Samsung Galaxy A’nın geniş selfie seçeneğine ve ışık hızında ön kameraya geçişine güven, emin ellerdesin çünkü cevap sensin.

Boş duvarın, kapalı bir televizyonun ve bunlara eşlik eden sesi gür çıkan hoparlörün fotoğrafını Rihanna bile paylaşsa like almaz… Ama bir Scottish Fold için aynı cümleyi kurabilir miyiz? Kurarsak çenemiz kırılsın.

Sıcak İçecekler Oturma Grubu kod adlı fotoğraf bazı kitleleri peşinden sürükleyecektir. Mesela çok yaşlılar, çok çok yaşlılar ve Çay Ocakları Odası Yardım Vakfı… Öbür köşede ise 20 Şubat’ta vizyona girecek Hayalet Dayı’dan Ozan Özcan var ki; gençler ve çok gençler Ozan ve dadaşlarını yakında alıp oralarına buralarına sürmek isteyeceklerdir.

Eğer arkadaşlarınız ustalık mesleğiyle uğraşmayıp, kartonpiyere de gönül vermiyorsa onlara duvarın tavanın fotoğrafını atmayın. Gelin şöyle sevgili yolculuğu yaptığınız insanla tatlı pozlar verin, Samsung’un geniş selfie’sine gönül rahatlığıyla sığın da gözümüz gönlümüz şenlensin.

Pisa Kulesi, Galata Kulesi, Eyfel Kulesi birleşip bir mega kule kursalar yine de klişe fotoğraf konusunda güneşle yarışamazlar. Güneş kumarhane gibidir, her zaman kazanır.

İstanbul silüeti birçok eski sevgilinin garezinin birbiriyle çarpılmasından daha tehlikelidir. İstanbul silüeti yanlış bir anınızı yakalarsa sizi nostaljinin dehlizlerine kitleyecek kadar büyük romantizmi içinde gizler. İstanbul silüeti New York’a veya Paris’e benzemez, ikonik bir yapıdan çok, onlarca yapı vardır. Birine fotoğrafta şaka yaparak panoramik şaka işini kotaramazsınız, Bu yüzden silüeti boşverin, kule şakası iyidir…

Selfie, özçekim, nefs-i suret veya Orhan, ismi fark etmiyor… 2015’te de selfie hızını alamıyor, alamayacak da… Siz de yanınıza selfie çubuğu veya selfie asistanı veya selfie ressamı almak yerine Samsung Galaxy A ve onun meşhur geniş selfie özelliğini alırsanız selfie başkanı olursunuz; ön kameranıza kuvvet.