GEREKSİZ PAHALILIKTAKİ YURT İÇİ HAFTA SONU KAÇAMAKLARI

GEREKSİZ PAHALILIKTAKİ YURT İÇİ HAFTA SONU KAÇAMAKLARI


Stres dolu tatiller


Kağıt üzerinde sabah 9 – akşam 5 olan; ancak mesaileriyle kağıt üzerindekinden çok farklı koşullarda çalışılan bir ülkede yaşıyoruz. Tüm yıl boyunca o iki haftalık tatil için çalışıyoruz ve geri kalan 50 haftayı Groove Armada’nın My Friend videosu tadında geçiriyoruz. Tıpta var olmasa da kaçınılmaz bir gerçek olan “Tatil Sonrası Depresyonu” sebebiyle gerçek hayatlarımıza döndüğümüzde psikolojik jet lag’ler yaşıyoruz. Hal böyle olunca yedi günlüğüne Los Angeles’a gitsek, beş kutu enerji içeçeği ile yürek yemiş gibi dinç oluyor, yurda dönünce ise Amerika saatinde kalan psikolojik saatlerimiz yüzünden geceleri Edward Cullen’a dönüşüyoruz. Eğer bize arada sırada bir Cuma gününü çok görmeyen bir patronumuz varsa, çalışma günlerinin en güzelini hafta sonuna katıp uzun haftasonları yapabiliyoruz.

Ben de şehirden çok uzaklaşmadan şehrin stresini sıfırlamayı sağlayan bu uzun haftasonu kaçamaklarından birini Abant’ta yapmayı planlıyordum ki Türkiye’de bir hafta sonu kaçamağının Roma veya Paris’tekilerle neredeyse aynı fiyata geldiğini öğrendim. Öğrenme ve idrak etme arasında 2 dakika harcadıktan sonra hemen Türkiye’nin muhtelif yerlerinde 2 gece konaklamanın ne kadar olduğunu araştırmaya koyuldum. Karşıma çıkan sonuçlar ise en az The Congress filmi kadar, histeri krizine girmiş Woody Allen konuşması kadar ve/veya Cristiano Ronaldo’nun saç kesimi kadar saçmaydı.

ABANT – KÖŞK OTELİ

İlk planım olan Abant’ta yer alan Köşk Oteli’nin iki gecelik konaklama ücreti 1.802 TL. Gözümü koyduğum, hatta gönül bağı kurduğum kırmızı Miu Miu ayakkabılardan 37 TL daha pahalı olmayı başaran Köşk Oteli’nin bana göl manzarası ve belki şömineli bir odadan başka vaat ettiği şey ne pek çözemiyorum. İki gün göl manzaralı teknoloji detoksu yerine tabii ki bildiğim ve güvendiğim bir İtalyan’ı tercih ediyor, araştırmama Sapanca ile devam ediyorum.

SAPANCA – NG SAPANCA WELLNESS & CONVENTION

NG Sapanca Wellness & Convention’da iki gece konaklamanın bedeli 1.740 TL ve buna geleneksel Bali masajı dahil değil… Bali masajı olmadan Sapanca’da iki gün kafa dinlemeyi, pop.see.cul’ın yeni sezonundan beş sweatshirt’le bir teraziye koyuyorum ve alışverişin serotonin seviyemi daha çok arttıracağı kanısına vararak Ağva’ya geçiyorum.

AĞVA – LETHE EXLUSIVE HOTEL

Bir İstanbul Masalı ile yıldızı parlayan Ağva’daki Lethe Exclusive Hotel’de iki gece konaklamak 1.179 TL. Tek özelliği Göksu Nehri kenarında bulunmak olan Ağva’da, iç huzurumu bulmak yerine en sevdiğim iki şeyi birleştiren bir şey almaya karar veriyorum. Jeff Koons ve Dom Perignon iş birliğine yönelirken bir de Uludağ’a göz atayım diyorum.

ULUDAĞ – BECEREN OTEL

İnternet sitesindeki en güncel fotoğrafı 1970’ten kalma Beceren Otel’de iki gece konaklamanın ücreti 1.684 TL. Beceren’de iki gece geçirmek yerine aynı vakti Roma’da geçirmeye karar verebilirsiniz, cüzdanınız zerre zarar görmez. Düşününce, Pizzaria Bafetto’nun margherita’sı, Pompi’nin Nutella’lı tiramisusu (Evet, Nutella’lı tiramisu) ve Maccheroni’nin gnocchi’siyle tartıda artı kilolara çıkmak, Uludağ’da eksi derecelerde donmaktan daha keyifli geliyor.

KAPADOKYA – TOURIST HOTEL & RESORT

Son olarak Kapadokya’daki Tourist Hotel & Resort’a bakıyorum, bakıyorum ve gördüğüm 4.210 TL’ye bir anlam veremiyorum. Endonezya Rupisi değil de Türk Lirası’na mı bakıyorum emin olamıyorum ve meblağı hemen Euro’ya çevirip Paris bileti alıyorum. Almıyorum ama istesem bir 8 tane alırım, öyle bir dünya var… Le Centre Pompidou’da 27 Nisan’a kadar süren Jeff Koons retrospektifini ziyaret edebilir, Pierre Herme ile kendimi şımartabilirim, Hotel Costes’in avlusunda aheste bir öğleden sonra kahvesi içtikten sonra, Kong’da manzaraya karşı kokteylimi yudumlayabilir yine de cebimde bir ton parayla memlekete dönebilirim… En güzeli bunların hepsini Kapadokya’da harcamadığım parayla yapabilirim.

Böylece Türkiye – güzelden hallice otel – hafta sonu kaçamağının, zevkli bir “menage a trois” olmadığını öğreniyorum ve yoluma beynelmilel kaçamaklarla devam ediyorum.