OSCARS 2016: EN İYİ ADAY FİLMLERİN EN İYİ ŞARKILARI

OSCARS 2016: EN İYİ ADAY FİLMLERİN EN İYİ ŞARKILARI


Oscar'ı Oscar'da yenmenin Spotify yolu


Önümüz Oscar heykelciği, önümüz 88. Akademi Ödülleri…

28 Şubat’ta Kaliforniya’daki Dolby Theatre’da sahiplerin bulacak 88. Akademi Ödülleri, nice aday film, film yapımcısı ve oyuncunun bir heykel uğruna kapışmasına vesile olacak.

oscars 2016

İllüstrasyon: Görkem Topsakal

Alejandro G. Iñárritu’nun “Sonunda Leonardo DiCaprio’ya Oscar kazandıracağım ulan, ben kazandıracağım ben!” diye okunan filmi The Revenant, George Miller’ın mutfakta aşçı, sokakta bey/hanımefendi, çölde ise canavar filmi Mad Max: Fury Road, “Artık patates filmler yapmıyorum” kod adlı yönetmen Adam McKay’in A List aktörleri topladığı filmi The Big Short ve Quentin Tarantino’nun “Sphagetti Western çekmezsen ölürsün” hastalığının son ayağı The Hateful Eight’in başı çektiği Oscar yarışı, yine sabahlamalı bir serüvenle sonuçlanacak.

Ganyan ve İDDAA’nın sinema formunda karşılığını bulduğu, birçoğumuzun Oscar’ı kazanacağına dair fikir yürüttüğü, hatta bazılarımızın abartarak yatı katı satma aşamasına geçtiği tahminlerin karşılığını bulacağı ödül törenine günler kala sizleri iyi etmek ise bizlere düşüyor.

Play Tuşu’nun playlist açılımının son ayağında sizleri bu yıl Oscar’a aday tüm filmlerden şarkılarıyla baş başa bırakıyoruz. Tüm filmlerden kastımız ise tüm filmler… Herhangi bir dalda ödüle aday olan tüm filmlerden ikişer şarkının yer aldığı Oscars 2016: En İyi Aday Filmlerden En İyi Şarkılar playlist’inin boyu 75 şarkı uzunluğunda. Konuşmaya başladığında ise yaklaşık 5 saat susmuyor, susmak bilmiyor.

Afiyet olsun!