STARMAN, ZIGGY STARDUST, THE THIN WHITE DUKE… SENİ HER HALİNLE SEVDİK DAVID BOWIE

STARMAN, ZIGGY STARDUST, THE THIN WHITE DUKE… SENİ HER HALİNLE SEVDİK DAVID BOWIE


İyi ki oldun Bowie!


Uzun uzun yazılacak çok şey var hakkında… Dünya var olduğu sürece hikayen, albümlerin, şarkıların, dünyaya renk-insanlara ise ilham veren kişiliğin yankılanmaya devam edecek. O yüzden biz mümkün olduğunca özet geçmek istiyoruz.

David Bowie Banner

Bugün, David Bowie’nin 1. ölüm yıl dönümü. Herkesin diline doladığı 2016 laneti denen şey gerçekse, bu durumun başlangıcı bize göre 10 Ocak 2016 tarihiydi. Henüz iki gün önce doğum gününü kutlamış ve Blackstar’la kucaklaşmışken hiç ama hiç tahmin etmediğimiz bir şey oldu… Bowie, ait olduğu yere gitmek üzere dünyayı terk etti.

Hayatı boyunca kalıpların dışında yaşamış, üretmiş, kendini her daim aç tutup yenilemiş ve öncü kimliğini korumayı başarmış Bowie’nin ölümü de bir sanat eserine dönüşmüştü.

Hiçbir zaman belli bir müzik türüne bağlı kalmadı, elini attığı her şeyi layığıyla tamamladı ve kendisini yenilerken hayranlarını da beraberinde yeniledi Bowie. Sanatın ve sanatçının gerçek amacı da buydu herhalde. Hiçbir sınıra bağlı kalmaksızın yüzölçümünü daima genişletmek, üretmek, üretirken de gelişmek/geliştirmek. Dünya üzerinde bunu yapan çok az sayıdaki sanatçıdan biri olan David Bowie, sadece müzik dünyasında zincirleri kırmakla kalmadı. Moda dünyasından sanatın her koluna, popüler kültürün her bir metrekaresine işledi. Kendisine dokunanların hayatlarına sonsuzluğun kapılarını açan, ölümsüzlüğün formülünü bulmuş eserleriyle derinlemesine işledi. Fiziken olmasa da ruhu ölümünden çok önce ölümsüzlüğü keşfetmişti Bowie’nin…

Bu üzücü ve aynı zamanda kendisinin kıymetini bilmemizi bir kez daha hatırlattığı için hayli değerli olan günde, Bowie’nin ansiklopedilere, Wikipedia’lara sığmayacak kariyerini özetin özeti haline getirdiğimiz bir infografik hazırladık. İster bastırın poster yapın, ister duvar kağıdı olsun arka planlarınıza.

DEV, KOCAMAN HALİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

David Bowie Infographic

Bu infografiğe eşlik etmesi için 75 şarkılık bir de Spotify playlist’i hazırladık. Baştan sona David Bowie’nin kariyerinden kesitler sunan playlist, bir kez play’e basınca devamını sonuna kadar getirecektir. İyi ki oldun Bowie!