her güne bir davulcu: benny greb

her güne bir davulcu: benny greb


lanet olsun içimdeki davul sevgisine...


Almanlar bizi kıskanıyor. Vallahi de kıskanıyor, billahi de kıskanıyor.

Önce zillerimizi kıskandılar, acayip acayip ziller üretmeye başladılar. Sonra bizi kıskandırmak için acayip acayip davulcular yetiştirmeye başladılar.

Hatta Almanlar bizi o kadar kıskanıyor ki Just Music diye dükkan yaptılar. Gittim, yerinde gördüm, her enstrüman için ayrı katı var. Bizim burada ara ara bulamadığımız modüler sintisayzırlar için bile tek bir katı var.

Sırf biz çıldıralım diye. Aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Fiyatlar da makul. Lakin Avro, gelişen ekonomimiz avrodunuza tarzında ilerlediği için tabii her şeyi şimdilik 7 ile çarpmamız gerekiyor.

Ya neyse ne, Benny Greb de işte bu Almanların ürettiği son kıskançlık ürünü gibi bir şey. 1980 doğumlu kendisi. Çok kibar bir insan, kendisi için tek söyleyebileceğim şey ‘Çalıyor’… Hem de öyle böyle değil, adeta orman arazilerini dümdüz ediyor, yerine dikey yerleşim yapıyor.

Sol ayağına benzincide silahla ateş edesim var kendisinin.

Tabii ki kendisi Alman olduğu için yerli ve milli ürünler kullanıyor. Ziller Meinl, davulları ise Sonor… Sonor’un ürün kalitesine başka bir yazıda ayrıca değineceğim.  Neyse ki kelleşti de en azından kel bir davulcu oldu kendisi.

Genelde kullandığı aletleri de şöyle bırakıyorum, belki merak edersiniz. Ama unutmayalım ki iyi alet edevat olduğu zaman iyi çalmış olmuyorsunuz. İyi çalmak için düzenli prova gerekiyor.

  • Sonor SQ2 Vintage Beech in “White Pearl”
  • 20″ x 18″ Bass Drum
  • 10″ x 8″ Tom
  • 14″ x 14″ Floor Tom
  • 16″ x 16″ Floor Tom
  • 13″ x 5.75″ Signature Snare (Beech)

Tabii sadece klinik ve şovla kalmıyor Benny Bey’in işleri güçleri. Birkaç yıl önce İstanbul’a da şu alttaki albüm olarak geldi kendisi. Çok da kibar bir insandı, kıllık yapsın da mevzu çıkartayım diye uğraştım ama nafile. Olmayınca olmuyor ya da olunca tam oluyor. Ders gibi bir birey.

Eğer kendinizi geliştirmek ve ‘Bu birey nasıl oldu da bunları yapar hale geldi?’ diye merak ediyorsanız 3 adet de eğitim DVD’si var kendisinin. Onların da isimlerini bırakıyorum, arar bulursunuz.

  • 2009: The Language of Drumming
  • 2010: Modern Drummer Festival
  • 2015: The Art & Science Of Groove

Hatta size bir kıyak, Drumeo’da da verdiği bir ders seansı var, merak ederseniz bir bakın derim.

Herkese bol müzikli günler dilerim.

 

kaan sezyum