her güne bir davulcu: burak gürpınar

her güne bir davulcu: burak gürpınar


yerli ve milli ve güçlü: burak gürpınar


Yerli ve milli davulcular arasında benim için yeri apayrı bir arkadaşımla sizi tanıştırmak istiyorum. İstiyorum dedim ama siz Burak Gürpınar’ı zaten tanıyorsunuzdur.

İstanbul’da yaşayıp, 90’lı yıllarda canlı müziğin ve kumpirin merkezi Ortaköy’ü hatırlayanlar buraya… Karşınızda o yıllardan beri izlediğim ve her izleyişimde ‘La noooölüyo?’ diye kendimi sorguladığım bir isim kendisi.

Davula başladığım yıllarda kendisiyle ilk bizim lisenin müzik odasında karşılaşmıştım. Gerek yüksek tuşesi (vuruş kudreti), gerekse insanlığı (sohbeti) vesilesiyle yıllar içinde iyi iki arkadaş olduk.

Öncelikle kendisiyle ilgili detaylı alet edevat bilgisi ve daha birçok sohbeti merak ediyorsanız, 3 yıl önce yaptığım seviyeli bir sohbeti şuraya bırakıyorum. Bunları merak etmiyorsanız, bir aşağıdan devam edersiniz.

Kendisini Kurban’dan tanıyoruz tabii ki. Sonuçta böyle çalınmış bir davul, böyle de bir albüm var.

Aynı albümden şöyle de bir çalışma var. Benim favorim bu davullar.

Bir de şu Sarı Çizmeli Mehmet Ağa cover’ına bakalım. Cover nasıl olur görelim.

‘Peki hayat Burak’ın gözünden nasıl görünüyor?’ diye merak edenlere de şu eseri şöyle bırakalım

Burak şimdilerde boş zamanlarında çizim işlerine de girdi. Zaten çizgisi de kuvvetli bir bilekti. Şimdi ise çılgın çılgın çizimler yapmakta.

Evet bunlar çizim efendim. Procreate ve tablet kullanılarak hem de. Buyrun bir örnek daha vereyim. Adam kafadan uydurma araba tasarlamayı çok seviyor. Altta manyeto model bir Renault 12…

Böyle güzel işler ve başka şeyler için Burak’ın Instagram hesabını da takip edebilirsiniz.

Bu vesileyle Kurban’ın en sevdiğim albümlerinden Sahip’i de şuraya bırakıyorum. Sonuçta bas gitarda da Kerem Tüzün’le uğraşan bir davulcu kendisi. Kerem Tüzün dosyamızı ileride açacağız.

Kapatırken…

Burak’ı bu aralar izlemek isterseniz hybrid (yani hem elektronik, hem akustik karışık gibi) davul setiyle Mindshifter ile sahne almakta.

 

kaan sezyum