her güne bir davulcu: jojo mayer

her güne bir davulcu: jojo mayer


robot gibi, roket gibi bir şey bu kıvırcık annesi


Her güne bir davulcu serimizin ikinci gününde sizlere Jojo Mayer’i tanıtmak istiyorum. İnanılmaz bir koordinasyon seviyesinde olmasının yanı sıra kendisinin Nerve adlı grubunun da yaptığı işler gayet güzeldir.

Günümüzde bolca bulunan roket gibi çalan ama müzikal olarak pek de elle tutulur üretimi olmayan, gösteri davulcularının yanında kış güneşi gibi parlayan bir abimizdir kendisi.

Sizleri Budapeşte’ye, Tuna Nehri’nin kıyısındaki A38 adlı tekne / sahneye yolluyorum. Buradaki Nerve konserini izliyorsunuz.

Bu arada gereksiz davulcu detayları verip biraz kafanızı şişireyim. Jojo’nun trampetindeki o lahmacunumsu şey, şu sıralar çok popüler olan Big Fat Snare Drum adlı ürün. Alın o da sesi nasıl değiştiriyor, şuradan bakabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Jojo Mayer’in Sabian’la birlikte geliştirdiği, benim de çok beğendiğim ama para bulup da alamadığım Hoop Chrasher’a da şu videodan bakabilirsiniz.

Ya bu arada Sabian logosunu değiştirdi, ne kötü oldu ya! Soldaki eskisi…

Hazır zil demişken Jojo başkanın Sabian’la birlikte geliştirdiği Omni serisi ziller de jilet. Ama dediğim gibi malum kur yüzünden alamıyoruz.

İşte burada da bir önceki gün tanıttığımız davulcu Mark Guiliana da var. Zil tanıtım filmi bizim memleketteki çoğu işten daha kalite.

 

not: Jojo Mayer ve Nerve, İstanbul’da Babylon’a gelmişti bundan birkaç yıl önce. Beni de konserden sonra, sağ olsun arkadaşlar yanına götürdü ama o kadar alkollüydüm ki hiçbir şey hatırlamıyorum. Jojo’yla muhabbet ettiğim bir video var ama o sırada konuşan ben değilim de etil alkol adeta.

Neyse, Jojo’yu yazları Kabak Koyu’nda da görebilirsiniz bu arada. Bu bilgiyi de benden başka kimse vermez.

 

kaan sezyum