BİLDİĞİNİZ TÜM TIMELAPSE VİDEOLARINI UNUTTURACAK 10K VİDEO

BİLDİĞİNİZ TÜM TIMELAPSE VİDEOLARINI UNUTTURACAK 10K VİDEO


Favela'nın teknoloji ile muhteşem dansı


Teknolojinin, özellikle de yeni kamera teknolojisinin hızına yetişmek ışık hızına yetişmek kadar zor. Her geçen gün hayatımızı kolaylaştırmaya yönelik çıkan ekstralar, elektronik cihazlarımıza eklenen farklı özellikler ve bir öncekini çöpe dönüştüren modeller sayesinde yapabileceğimiz şeylerin sınırları da genişliyor da genişliyor.

Çok değil, birkaç sene önce doğanın eşsiz güzelliğini evimizdeki küçük kutulara sığdıran belgesellerde gördüğümüz ve hayranlıkla izlediğimiz timelapse artık telefonlarımıza kadar girmiş durumda. İnsanların, 24 saatlik görüntülerini 1 dakikada anlatabildiği bu tekniğin, telefonlara girip yaygınlaşmasıyla özellik niteliğini kaybetmiş gibi dursa da, olay aslında o kadar basit değil.

John Capra’nın çektiği son timelapse video bunun kanıtı niteliğinde. PhaseOne IQ180 marka kamerasını Brezilya’nın mimarisi en karışık Favela bölgelerinden birine çeviriyor ve 10K kamerasıyla zoom üstüne zoom yaparak bir megapiksel kaybetmeyen görüntü kalitesiyle timelapse tekniğine bambaşka bir yorum getiriyor.

Daha önce de Brezilya ve bir çok ülkede benzer videolar çeken sanatçı bu sefer teknolojinin en güncel desteğini de arkasına alarak, daha önce sergilediği görüntülerin üstüne çıkmayı başararak kendini geliştirmenin dayanılmaz hazzını yaşıyor ve yaşatıyor.

John Capra’nın videosunu hemen aşağıda izleyebileceğiniz gibi kendi sayfasından da diğer işlerine göz atabilirsiniz. Tam ekran izlemezseniz Vimeo’ya yükleyen çocuk çok üzülür, bizden söylemesi…