OKULLARDAKİ KABADAYILIĞI CEZASIZ BIRAKMAYAN UYGULAMA

OKULLARDAKİ KABADAYILIĞI CEZASIZ BIRAKMAYAN UYGULAMA


Sen okula gelme ulan ayı


Amanda Todd… 2012 yılında, okulda arkadaşları tarafından nasıl zorbalıklara maruz kaldığını, çektiği acıları ve krizleri 8 dakikada küçük kağıtlara yazarak 10 milyon kez izlenen bir video bırakıp hayatına son veren genç bir kız…

Todd Schobel ise, arabasında giderken radyoda dinlediği bu hikaye ile ne yapılabileceğini düşünen ve ortaya STOPIT! gibi bir sosyal sorumluluk projesi değerindeki mobil uygulamayı yaratan adam…

Küçükken zorbalıktan çekmiş veya şahit olmuş olması muhtemel olan Schobel, Ağustostan bu yana 13 eyalet ve toplamda 78 okulun sınırları içinde sorunsuz çalışan ve verim alınan bu uygulamanın çıta atlayarak üniversitelerde de yaşanmaması için kampüslerde de hayata geçirileceğini duyurdu.

Yalnızca fiziksel değil aynı zamanda siber saldırıları da ister kendi adınızla, isterseniz de isimsiz olarak bir tık ile yetkileri mercilere şikayet edebildiğiniz gibi, dahil olmadığınız ama şahit olduğunuz olayları da raporlayıp şikayette bulunabiliyorsunuz.

New Jersey’de bulunan bir liseden gelen bilgilere göre, uygulama kullanılmaya başlandığından beri Bully olarak da bilinen kabadayılık, zorbalık olaylarında %75’lik bir azalma olduğu ve gençlerin daha sağlıklı ilişkiler kurmaya başladıkları gözlenmiş.

Şimdilik yalnızca Amerika sınırlarında aktif olan uygulamanın tez zamanda buralara da gelmesini umarak, bu ve benzeri olayların kimsenin başına gelmemesini temenni ediyoruz.