BİR TASARIMCININ AĞZINDAN PHOTOSHOP’TA BAŞARIYA ULAŞMAK

BİR TASARIMCININ AĞZINDAN PHOTOSHOP’TA BAŞARIYA ULAŞMAK


Ustasından Photoshop incileri


Kimi zaman grafik tasarımcıların eli ayağı olabilen Photoshop’un sunduğu uçsuz bucaksız imkanlardan yararlanabilmek, programla kimi zaman yıllar süren bir süreç içinde fazlaca haşır neşir olmayı gerektirebiliyor. O çok beğendiğimiz afişin nasıl yapıldığını içten içe merak edip, cevabını aradığımızda birçok kez Photoshop’la karşılaşıyoruz. Peki Photoshop’la üretim yapmanın sırları nedir? Bu sorunun detaylı cevabını, aynı zamanda Photoshop’un 25. yıl posterini hazırlayan grafik tasarımcı James White veriyor.

Birçok büyük kuruluşun logo ve posterinin arkasındaki kişi olan White, küçük yaşlarda başlayan grafik tasarım merakını yıllar süren bir gelişim süreciyle bugünkü noktasına getirmiş biri. Bizim kimi zamanlar hala sorduğumuz ‘Nasıl yapmış bu posteri acaba?’ sorusunu ufak yaşlarından itibaren sormaya başlayan tasarımcı, beğendiği sanatçıların farklı kategorideki işlerini dikkatlice inceleyerek kariyerinin ilk adımlarını atıyor.

1995 yılı ise kendisi adına bir milat oluyor. Photoshop’la ilk kez 1995’te tanışan James White için, gerçek gelişim süreci de böylece başlıyor. 1995’i takip eden 10 yıl boyunca programda saatler süren mesailer veren grafik tasarımcı, en önemli detayın yol haritası çizmek olduğunu söylüyor. Photoshop’un sunduğu sınırsız imkan ve seçeneklerin uygun bir yol haritası belirlenmeden işe yaramayacağını da belirtiyor.

İlham almak adına fazlasıyla başarılı bu yedi buçuk dakikalık videoyu, ülkemiz grafik tasarımcıları ve grafik tasarımcı adaylarının dikkatle izlemesini öneririz.