KANYE WEST’İN YOLU ÜLKEMİZLE Mİ KESİŞTİ?

KANYE WEST’İN YOLU ÜLKEMİZLE Mİ KESİŞTİ?


Kanye West'in bir garip Türkiye sevdası


Başlığın sebebi, Kanye West’in Edremit’te yazlık alması değil. Kim Kardashian’la Bodrum’da Mavi Tur’a çıkması da değil. Peki nasıl oluyor da asabi tanrının yolu ülkemizle kesişiyor? Bu sorunun cevabı, Kanye West’in yeni şarkısı All Day’in içinde gizli.

Brit Ödülleri’ndeki performansıyla hayatımıza giren ve Steve McQueen’in yönettiği videosunun yayınlanmasına çok az bir zaman kalan All Day’de, kullanılan sample’lar arasında bizden birinin imzası var. İddialara göre Ömer Özyılmazel’e ait Going Down parçasından alınan bir sample, Kanye West’in All Day’inde kullanılmış.

Kim bu Ömer Özyılmazel? Her şeyi bulan Google’da arattığımız zaman karşımıza çıkan Ömer Özyılmazel’in CV’sinde ana başlık olarak reklamcılık bulunuyor. Sinema sektöründe de çalışan ve ses kurguculuğu görevini üstlenen Ömer Özyılmazel’in Kanye West’in All Day’ine meze olan şarkısını ise bulabilmek mümkün değil. Daha doğrusu, bu Ömer Özyılmazel’in aradığımız Ömer Özyılmazel olup olmadığı da belli değil.

Complex’in iddiasına göre, All Day’de karşımıza çıkan ve şarkı bilgilerinde ismi geçmeyen Ömer Özyılmazel’in bu durumdan haberi var mı? Kanye West, bizim bile bulamadığımız şarkıyı nasıl oldu da buldu? Kanye West telif hırsızlığı mı yapıyor? Bu soruların şimdilik bir cevabı yok.

Ancak Complex’in başlattığı tartışmaya göre, Kanye West’in ismini belirtmeden şarkısından sample kullandığı bir kişi daha var. Jamaikalı şarkıcı Noel Ellis’in 1983 tarihli şarkısı Dance With Me de All Day’de sample olarak karşımıza çıkıyor. Ellis’in ismi, tıpkı Ömer Özyılmazel gibi zikredilmiyor.

Bu tartışmaların yakın bir zamanda ülkemiz basınında da yer etme ihtimali mevcut. Durumdan haberi olup olmadığını merak ettiğimiz Ömer Özyılmazel’in konuyla ilgili diyeceklerini merakla bekliyoruz.

EDIT: Araştırmalarımız sonucunda Ömer Özyılmazel ve konuyla ilgili detaylı bilgiler elde ettik. Flatliners ismiyle İstanbul gece kulüplerinde sık sık karşımıza çıkan Ömer Özyılmazel, DJ Mahmut ve Sultana gibi sanatçılarla prodüktör olarak çalıştı. Sample, kendi elektronik müzik şarkılarından birinden alındı ve Kanye West bu iş için kendisine gerekli ödemeyi yaptı.