SANAT İÇİN 10.000 DOLAR KESİP BİÇMEK…

SANAT İÇİN 10.000 DOLAR KESİP BİÇMEK…


Para sanat içindir


Sanat kavramının sınırlarının, insanın yaratıcılığıyla doğru orantılı bir biçimde genişlediğini düşünmek pek de yanlış olmaz. Bu düşüncemizdeki haklılık payımız, kimi zamanlarda mantık sınırlarını zorlayan sanatçılarla karşılaşsa da bu böyledir. Bunları neden mi söylüyoruz? Çünkü bugün de sanat başlığı altında mantık sınırlarına basınç uygulayan biriyle karşılaştık.

New York’s Armory Arts Week’te düzenlenen bir sergi kapsamında, Bazaar Teens isimli sanatçı ekibiyle birlikte çalışan Dustin Yellin’ın eserlerinin ana malzemesi para. Toplam 10.000 dolarlık banknotları kesip biçen ve bunları kahverengi kanvasların fonu olduğu farklı yerleşim biçimleriyle sergileyen sanatçının bir adet maddi destekçisi mevcut. İsmi açıklanmayan destekçiden aldığı 10.000 dolarla sergisini gerçekleştiren sanatçının güzel bir amaç uğrunda çalışması, konseptin garipliğini bir nebze de olsa unutturacak cinsten.

Sergideki eserlerin her birinin fiyatı, tıpkı kullanılan malzeme gibi 10.000 dolar. Elde edilecek gelir ise, üniversitelerdeki sanat fakültelerinde okuyan öğrencilerin projelerini desteklemek için açılan bir fona aktarılacak.